moestuin seizoen 2017 | ah moestuintjes: let it grow!

Okay, van oudsher begint de lenteschoonmaak vòòr de Paas. Maar hier begint het bij mij pas te kriebelen sinds Pasen. Het was zulk mooi weer afgelopen weekend. We hebben ons eerste fietsritje met Marius achter de rug (en meteen ook nummer 2 en nummer 3). En ik had ook helemaal zin om weer aan de slag te gaan met de Albert Heijn moestuintjes.

Een nieuw jaar vraagt blijkbaar weer om een nieuw concept. Ik had het restant van mijn AH moestuintjes van 2016 al in de vensterbank gezet. Cherrytomaat, augurk, biet, tuinkers en broccoli waren allen mooi opgekomen. Bij het unboxen van mijn nieuwste aanwinsten viel mij al gelijk op dat dit drie exemplaren van goudsbloem waren. Leuk, lief en aardig, maar die kan ik niet eten. Ja bloemen zijn eetbaar, maar deze waren duidelijk niet voor consumptie. What the Fendi moet ik nou met bloemen?

Nou het is eigenlijk heel logisch, om met de legendarische Verlosser slash nummer 14 te spreken. Bloemen, en ook kruiden, zijn de besties van jouw moestuinplantjes. Zo las ik in De moestuin, een tuinierspecial van ouderenmagazine Plus. Eerdergenoemde goudsbloem works wonders tegen bladluizen, witte vliegen en aardappelkevers. Aldus het tijdschrift.

Een shoptripje en een gulle donatie van mijn schoonouders verder ben ik de trotse eigenaar van een vensterbanktuintje met cherrytomaat nieuwe stijl, goudsbloem, zonnebloem, paksoi, juffertje in ’t groen, peterselie, dille, tijm en kaneelbasilicum. Nu ze zo staan met last seasons moestuintjes valt me meteen op dat je niet meer kunt invullen wanneer je jouw tuintjes gezaaid en verpot hebt en wanneer ze opgekomen zijn. Niet onoverkomelijk hoor. ’t Waren alleen feitjes die ik wel handig vond. Om te kijken of m’n tuintje al opgekomen had moeten zijn. Om te zien hoe lang een plantje erover doet om groot genoeg te worden voor het echie: de vierkante meterbak. Om bij te houden hoe snel de groei gaat.

Verder vind ik de vormgeving wel leuk gedaan. Dit jaar is duidelijk gekozen voor opvallende plantstekertjes. De potjes en aardetabletten zijn kleiner geworden. Daarentegen komt er meer dan genoeg aarde van de tabletten. Ik houd ruimschoots over, waar ik bij de tuintjes van 2016 tekort kwam.

De tijd moet uitwijzen hoe deze AH moestuintjes het doen. Ik ben vooral benieuwd om te zien of ongedierte weg blijft met niet-moestuin potjes. We zullen het zien… Meer over hoe bloemen en kruiden jouw moestuintje verbeteren lees je op ah.nl/moestuintje.

Ben jij al weer bezig met moestuinieren? Waarvan hoop je een grote oogst te hebben? Ik ben benieuwd wat jij in jou (mini)moestuin gaat zetten!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *