moestuin update

Moestuinieren is zo’n hobby die op het ene moment op een laag pitje staat, en waarmee je het op het volgende moment drukker dan ooit hebt. Okay, superdruk heb ik het er niet mee nee. Maar met AH moestuintjes die steeds op andere momenten de wijde wereld (oftewel: de vierkantemeterbak) in gaan en gewasjes die opgebonden moeten worden ben je prettig bezig. Vandaag een update van mijn mooie moestuin!

doen ze het niet mooi? #ahmoestuintje #moestuinieren #moestuinierenvoordummies #vensterbanktuin #albertheijn #vierkantemetertuin #allotment

Een foto die is geplaatst door José de Jong (@green_and_the_cities) op

En wat een groeispurt heeft alles gemaakt zeg! Nog net voor de vakantie (en de IJsheiligen) kregen een aantal moestuintjes die er klaar voor waren een plekje in onze mini-moestuin. Teruggekomen van een welverdiend weekje vakantie bleek het mooie zomerse weer in Nederland haar werk gedaan te hebben. De nieuwe plantjes aardden letterlijk goed en maakten een mooi geheel met oudjes zoals bieslook, selderij, tijm en citroenmelisse. Ook kwamen we erachter dat blijkbaar niet alle aardappels vorig jaar gerooid waren. Klinkt niet zo erg zou je misschien zeggen, maar ooit wel eens gehoord van aardappelmoeheid? Gewasrotatie is erg belangrijk om ziektes en uitputting te voorkomen.

#proudmommy #moestuinieren #ahmoestuintje #vierkantemetertuin #moestuinierenvoordummies #doperwt

Een foto die is geplaatst door José de Jong (@green_and_the_cities) op

M’n wormenhotel gaat niet helemaal zoals ik het zou willen. Maar met een populatie van plusminus zeven wormpjes (plus een kolonie mieren) denk ik dat ik het volgend jaar anders moet aanpakken, tenzij ik na een goede wroetbeurt nog wat wurmen uit de grond weet te plukken. Jammer want van de compost van vorig jaar geniet m’n moestuin nog steeds!

Nu, begin juni, kan ik dus tijdens het typen van dit stukje uitkijken op een groene bos veelbelovend goeds. De radijsjes zijn helemaal volgroeid, de bieslook krijgt mooie paarse bloemetjes (erg leuk voor in een salade!), de selderij groeit zich te barsten en kookt lekker met de pasta mee en de eerste doperwten hebben zich al laten zien. Oh, en die witte dingetjes in mijn vierkantemeterbak? Dat zijn eierschillen, ideaal voor het weghouden van hongerige slakken! Ik verwacht dit jaar geen hele oogsten zoals vorig jaar maar laten we wel wezen; met een zomerbaby op komst zit niemand daar toch op te wachten?

Liefs, José

P.S.: op de website van 24Kitchen vond ik nog een superhandige en leuke moestuinkalender die ik jullie niet kon onthouden! Je vind hem op de speciale 24Kitchen moestuin-pagina!

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *