moestuinieren | aardappelbessen en diy kweken

Moestuinieren, wat is het toch een heerlijke hobby. Ik vind bijna niets ontspannender dan met mijn handen in de aarde wroeten, met een snoeischaar de boel in bedwang houden en met de onkruidverwijderaar mijn terrasje weer mooi te maken. Niets maakt mij misschien wel meer zen dan een uurtje (of twee, want ik ben altijd langer bezig dan gepland) in de tuin aan de slag. Nu het volop zomer is, doet mijn moestuin het steeds beter zoals je wel kunt zien in de onderstaande foto’s!
Mijn aardappelplant is iets raars aan het doen. Opeens groeien er een soort vruchtjes bovengronds. Wat zou dat kunnen zijn? Een rondje op het internet levert mij een antwoord op: dit zijn simpelweg de vruchten. Je kunt ze gewoon laten hangen, maar opeten is niet raadzaam aangezien ze giftig zijn! Dit zijn de uitschieters van knoflooktenen. Op den duur zouden dit hele tenen moeten worden. Jummie! Gooi nooit de uiteindes van lente-uitjes weg, maar zet ze (ongeveer 2 cm lang en bij elkaar gebonden) in een glaasje et voila: na een paar weken kun je ze (opnieuw) planten! Zo snel loopt een muntplantje uit de super uit! Je hoeft dus geen nieuwe plantjes of losse takjes meer te kopen… Verborgen in het groen zit een (soon to be) rode puntpaprika. Ik kan niet wachten! Dit is dus de uitloper van een selderijstronk, heerlijk voor in de soep of om met je pasta mee te koken! Gezien de grote hoeveelheid tomaten verwacht ik een heerlijke oogst! Al met al kan ik niet klagen over onze groente- en fruitplanten. Nog een paar weekjes wachten en dan kan het eten beginnen! Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *