moestuinieren | keep the soil alive: wormenhotel

Wormen. Niet echt de meer glamoureuze wezens op aarde hè? Think again! Bij het DAMN Food Waste festival een maand geleden leerde ik zelf een wormenhotel te bouwen. Waarom je die beestjes onderdak zou moeten geven? Omdat ze jouw GFT-afval (en af en toe ook wat kartonsnippers) omzetten in compost, die weer ideaal is voor jouw vierkantemetertuintje. Juist ja, jouw eigen moestuintje die helemaal salonfähig is.

Maar een tijdje geleden maakte ik dus zelf een wormenhotel. Ik voelde me helemaal OERRR: lekker gaten boren in een grote emmer, karton aan snippers scheuren, wroeten door groente-afval en wormpjes vrijlaten in hun nieuwe thuis. Helemaal hillarisch was het om met een emmer vol pieren de Rotterdamse metro in te stappen.

Fast forward twee maanden en m’n wormpjes doen het prima. Ze krijgen tomatenkroontjes, kool, andijviekontjes en veel meer, al moet ik som wel nadenken. Mochten er nou geen broodresten, uien- en bananenschillen in? En gaan ze niet dood als ik ze teveel kool geef?

Binnenkort is het dan zo ver: mijn tomaatjes krijgen een lekkere lading compost. Ik kijk nu al uit naar een vruchtbare oogst!

Meer weten? Check dan de website van FoodGuerrilla: wormenhotel.foodguerrilla.nl. En vergeet ook zeker niet dit hillarische filmpje te bekijken. Keep the soil alive!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *