moestuinieren voor groentjes

De vogeltjes fluiten, mijn tuindeur staat lekker open en ik kijk naar een bloeiende tuin. Ladies and gentlemen, I believe spring is here! En met het opwarmende weer groeien ook mijn moestuinierambities weer. De Albert Heijn moestuintjes zijn inmiddels niet meer te sparen, maar ik begin al de vruchten van mijn boodschappen bij de grootgrutter te kunnen plukken. Mijn eerste twee plantjes zijn inmiddels verpot en ik heb helemaal zin in een nieuw seizoen moestuinieren!

de koploper van de tuintjes: doperwt

As we speak hebben mijn doperwt en radijsjes een eigen potje en een eigen stekje op de vensterbank gekregen. Van schoonzuslief had ik vorig weekend nog een kleine bijdrage in de vorm van tuintjes gekregen, en ook deze zijn inmiddels gezaaid. Daarom leek het me wel leuk om te beginnen met een nieuwe serie van Moestuinieren voor Groentjes!

oude en nieuwe moestuintjes

De tuinkers en venkel zijn ook on their way naar een plekje voor hunzelf, basilicum en de doperwt jr. laten net hun kopjes zien en inmiddels is de family uitgebreid met slamix, augurk en rode biet. Ik kan niet wachten om lekker te gaan eten, en wie weet heb ik wel zo’n grote oogst dat ik heerlijk kan gaan inmaken. Dat wil zeggen, als mijn eigen bun in the oven geen roet in het eten gooit..! Eerder genoemde schoonzus zag vorig jaar haar moestuintjes namelijk faliekant verdorren in de kraamtijd van mijn allerliefste nichtje. Ik hoop dat hubbylief ons tuintje ook af en toe wat liefde wil geven.

ons kersverse blauwe bes!

Het is niet alles AH wat groeit in onze voortuin. De munt van vorig jaar komt weer lekker op in z’n potje en heeft een plekje in de zon bemachtigd. De selderij, citroenmelisse, tijm en bosuitjes are still going strong en zijn vergezeld door bieslook en basilicum, die ons helaas een wiegendood gestorven is.

de gouwe ouwe munt, selderij, citroenmelisse, tijm en terug van weggeweest: bieslook

Dus there you have it! Ik ben gematigd positief. Onze vierkante meterbak zal er over een tijdje compleet anders uit zien dan vorig jaar, toen de diverse paprika’s en tomaten welig tierden. Maar afwisseling is ook leuk, en steeds iets anders leert ook steeds iets anders. Nog eventjes en ik ga zelf aan de slag met mooie naambordjes voor mijn babies.

To be continued…

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *