moestuinieren was nog nooit zó fashionable: inspiratie

’t Is al een aardig tijdje geleden dat ik blogde over moestuinieren, maar dat betekent niet dat ik stil heb gezeten. Aan het begin van het jaar begon ik mijn wormenhotel voorjaarsklaar te maken door hem langzaamaan te vullen met droge bladeren en groente- en fruitafval. Die gaat dit weekend hopelijk gevuld worden met verse wormen. Ook ging ik weer aan de slag met de moestuintjes van Albert Heijn. Op het moment van schrijven staan er zes exemplaren in de vensterbank en laten de erwtjes (jummie!) en radijsjes (hmmm) hun koppies al zien.

Gisteren deelde ik al een artikeltje op Facebook over de AH moestuintjes. Amayzine.com lifestyle editor Jet van Nieuwkerk vertelt hierin over haar moestuin en de leuke naamlabels die beauty editor en collega Josselin Bijl maakte voor haar zaaisels. Zo cute als zoiets kneuterigs als moestuinieren opeens fashionable wordt. Daarom leek het me leuk om nog meer EcoFab voorbeelden van de mini AH moestuintjes te zoeken!

Vorig jaar maakte ontwerpster Marlis Zimmermann supergave printables voor de AH moestuintjes. Deze kun je gratis hier downloaden!

Als je me een beetje kent weet je dat ik een fascinatie heb voor ouderwetse theekopjes. En met deze foto heb je een goed excuus om weer lekker te shoppen in de kringloop!

Ik weet het, zwart-wit maakt bijna alles mooi, maar ik vind dit kasje gewoon zo gaaf! Je heb tegenwoordig allerlei soorten plantenkasjes voor elk budget, en met dat glas en staal is ‘ie zeker fashionable!

Een foto die door ilserenate is geplaatst op


Sowieso fashionable zijn de mason jars! Maar oude conservenpotjes doen het vast ook net zo goed.

Okay, dit tuintje is buiten, maar dit is zó’n leuk kratje. Lekker nostalgisch en een beetje bistro-chic!

It doesn’t get easier than this! Doe zoals de tuiniers van The Big Allotment Challenge en gebruik ijsstokjes.

Last but not least de etiketjes waar dit berichtje mee begon. Super makkelijk te maken en leuk om met de kids te doen!

Ik wil je helemaal niet aansporen om en masse bij de Ap te gaan shoppen (dit is zeker ook geen gesponsorde post), maar elke vensterbank wordt een beetje vrolijker én fashionable met deze DIY’s!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *