mommy issues: mijn tops en flops

Als first time mommy heb je niet alle wijsheid in pacht. Al doende leert men (ik in ieder geval wel) en daarom deel ik met liefde mijn tops en flops, al was het maar om later zelf op terug te kunnen kijken. Oh, en ze staan in random volgorde.

  1. Lang niet alles op de circulerende babychecklisten heb je nodig. Kijk vooral ook naar video's over wat andere moeders (on)handig vinden, je steekt er zeker wat van op!
  2. Houd je video's en foto's bij. Zeker in de kraamweken maak je wat KB's en voor je het weet is jouw harde schijf overvol en is het één grote warboel. Ik leeg elke dag mijn SD-kaartjes en stop ze in een map met de maandnaam (nu is dat 201612 december) en eventueel in een submap voor evenementen & uitjes & vakanties, waarbij ik meteen de slechte foto's verwijder en de waardevolle foto's een handige naam geef gebaseerd op de datum *jaartal**maand**dag**fotonummer* (vandaag is dat dus 2016122901, een maand geleden 2016112901). En met grote regelmaat selecteer ik de leukste foto's in een aparte map, handig wanneer je een fotoalbum wil laten maken!
  3. Laagjes zijn essentieel! Toen wij op vakantie met Marius gingen, hebben we sommige uitstapjes moeten cancellen of verkorten omdat hij het koud had. Met veel dunne laagjes weet je zeker dat je de meest comfi temperatuur voor jouw kleinte creëert.
  4. Bijna alle babyboxen zijn rubbish. Als lichtgroene mama gebruik ik 9 van de 10 dingen uit principe niet (zoals wegwerpluiers en al helemaal die van de bekende merken) en dat is gewoon zonde. Uitzonderingen zijn Hello Little One en Baby Be Good.
  5. Het is niet hebberig om een baby-verlanglijstje op te stellen. Het geeft jouw kraambezoek een handig idee voor kadootjes en het voorkomt items waar jij helemaal niet op zit te wachten. Deel het lijstje overzichtelijk in op categorieën, waarbij je kunt denken aan het rijmpje dat ik op las op LauraenJames.com: Something they want, something they need, something warm, something to read. En als je tweedehands niet erg vind, laat dit dan ook even weten.
  6. Voor ingevroren, afgekolfde melk hoef je geen speciale babymelkzakjes te kopen. Ik geef Marius, op wat proefhapjes na, uitsluitend borstvoeding. Maar af en toe wil ik ook op stap kunnen gaan of genieten van een wijntje. Dan is afgekolfde melk erg handig. In mijn vriezer ligt een klein voorraadje. Maar i.p.v. speciale zakjes gebruik ik sinds kort (sinds ik de flessen ook niet meer steriliseer) een ijsblokjeshouder voor het maken van babymelkblokjes. Super handig, want dan kan ik per portie zelf bepalen hoeveel ik ontdooi. Elk van mijn blokjes is namelijk ruim 12 10 ml. Het scheelt ook wel wat afval (want: minder weggooizakjes én altijd de juiste hoeveelheid melk) maar bovenal gedoe. Nóg een pluspunt: zo verlies je toch weer wat minder ml melk (die anders in het zakje blijft hangen) en de melk ontdooit sneller. Win-win-win, nietwaar?
  7. Babymaten zijn niet heilig. Zoals ik begin deze maand al vertelde heb ik me wel eens verkeken op welke maat Marius past met als gevolg dat sommige dingen bijna ongedragen het "archief" in gaan. Super zonde. dus staar je niet blind op de maat!

Ik zal de komende tijd nog een lijstje gaan bijhouden, want wie weet schieten mij nog eens wat van dingetjes te binnen of krijg ik van jullie handige tipjes die ik met jullie kan delen.

Wat zijn jouw tops en flops? Ik (en ik gok vele moeders met mij) ben reuze benieuwd en wie weet helpen we elkaar zo!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *