multidraagbare kledingstukken: ideaal voor een kleine koffer

Weet je nog hoe ik de 10 x 10 challenge back in 2016 deed? Het opbouwen van een capsule garderobe is makkelijker met multidraagbare kledingstukken. Nou denk je misschien wel aan de horror van het vorige millennium: de afritsbroek. Gelukkig hoef je er niet als fan van de ANWB bij te lopen als je multidraagbare kleding wilt rocken. Anno 2017 gaan stijl en functionaliteit hand in hand. Ideaal met zonvakanties in het verschiet!

the infinity dress & the cozy cardigan by donna karan

Donna Karan weet het al jaren: multifunctioneel sells. In het begin van dit millennium ontwikkelde zij de Infinity Dress, waarvan ook talloze dupes gemaakt zijn. Het idee? Met één basisjurk van een stretchy jersey maak je zeven verschillende jurken, van casual tot chic. Hiervan maakte ze twee varianten. Eén met lange en één met korte mouwen. Later kwam daar ook de Cozy Cardigan bij met hetzelfde principe.

the w dress by dooblavey

Iets geschikter voor een kleiner budget is de W Dress van DOOBLAVEY. Deze jurk transformeert makkelijk naar een rok en heeft diverse bandjes die je super creatief kunt strikken en stijlen. De jurk is in drie kleuren verkrijgbaar en zit momenteel nog in het crowdfunding stadium maar wel interessant om in te gaten te houden!

the cape by karigar

Ik blijf het vest van Karigar maar eyeballen. De kleuren, het materiaal, de stijl die het uitstraalt. Karigar mocht dus niet ontbreken in dit artikel. Je draagt ‘m super casual met lange voorpanden, korte voorpanden, met een hoodie, onder een jasje. Ik weet wel welke cape ik zou kiezen. (hint: iets met NeutralSamon)

fashionable schoenen by tanya heath

Publié par TANYA HEATH Paris sur mercredi 19 avril 2017

Helemaal nieuw is het idee van verwisselbare hakken niet. Tanya Heath is dan ook niet de enige met dit concept maar wat mij betreft wel de meest fashionable. Ik ben helemaal weg van de militaryenkellaarsjes die toevallig (?) in de sale (!) zijn. Helemaal plat gaan de schoenen niet, maar met hakhoogtes variërend van 4,5 tot 8,5 centimeter kom je een eind.

van sandaal naar sandalette by mime et moi

Maar één paar schoenen meenemen op vakantie. Dat klinkt toch als een droom? Voor mij als newby mommy in ieder geval wel want je zeult héúl veel mee als moeder. De sandaaltjes van het Duitse Mime et Moi zijn ideaal voor, laten we zeggen, een weekje eilandhoppen in Griekenland. Santorini? Platte brede hak. Chersonissos? Stilettohak. Mooi terrasje aan welk strand dan ook? Kitten heels. Mime et Moi heeft vijf verschillende hakhoogtes en -breedtes die jou dus vijf schoenen in één geeft. Standaard komen de schoenen met de platte hak en kun je een extra hak uitkiezen. Andere hakhoogtes en -kleuren bestel je makkelijk mee of op een later moment.

Blogger Verena Erin van The Green Closet maakte een interessant filmpje dat mij inspireerde te kijken naar superdraagbare kleding. Ik kan je zeker aanraden deze video te kijken:

Na zo’n eerste rondje op internet en langs mijn persoonlijk favorieten ben in helemaal geïnspireerd om multidraagbare kledingstukken te vinden. Wat vind jij? Hot or not?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *