[mystyle review] armband van fair + fair

Bij mijn bezoekje aan FAIR + FAIR onlangs, waar ik aanwezig was voor een borrel van Vega magazine, viel mijn oog op een armband. Op zich een simpel maar mooi design, van zwart natuurlijk materiaal met kleine grijze accentjes. Dit accessoire leek me multidraagbaar en dus erg leuk voor mijn nieuwste MyStyle review!

Het etiket liet weten dat het ook echt om een fairtrade product ging, waarvan bijvoorbeeld 7% van de opbrengsten in huisvesting voor de producenten geïnvesteerd wordt. Zeker erg mooi dus!

de verpakking

Net zoals alle producten in FAIR + FAIR zit ook deze armband niet in een verpakking. Het etiket is het enige dat laat weten dat dit artikel nog niet gedragen is.

het gebruik

Op het eerste oog lijkt deze armband no way om mijn toch wel ranke pols te passen. Maar met een beetje handigheid past hij er toch omheen. Ik vind hem erg goed werken in wat minimalistischere outfits, omdat het een statement armband is. Zie bijvoorbeeld de laatste twee editor’s looks:

   

Helaas gaat deze lichtgewicht armband niet samen met typsessies op de laptop. Toch maar vaker op de tablet werken?

hoe groen is het?

De armband komt van een kleine cooperatie waar mannen en vrouwen op kleine schaal sieraden maken van lokaal voor handen producten om in hun onderhoud te voorzien. Het product wordt gemaakt op basis van fair trade principes. De mensen krijgen een eerlijke prijs voor hun producten en ontvangen extra geld om te investeren in onderwijs en productdevelopment.

wel kopen omdat…

… € 14,95 geen geld is voor zo’n mooie, exclusieve armband.

niet kopen omdat…

… je liever een halve juwelenkist aan je arm hebt hangen of omdat hij simpelweg niet om je arm past.

meer info

De armband is gemaakt van koehoorn en komt uit Zimbabwe. Hij kost € 14,95. FAIR + FAIR is gevestigd in Amsterdam aan de Herengracht 211 (op de hoek met de Raadhuisstraat).

Dit is een artikel in het kader van MyStyle
MyStyle is een groep jongeren die duurzame producten en diensten test. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty, wij testen het voor je uit!
Alle reviews en nog veel meer vind je op Facebook en Twitter.

Heeft dit artikel je geholpen? ja | nee

 

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *