[mystyle review] culture fabric: jurkje van oude sari

Sinds een tijdje mag ik reviews schrijven voor MyStyle. Erg leuk, want daardoor heb ik niet alleen kennis mogen maken met mooie producten en merken, maar heb ik ook de kans gekregen om interessante evenementen zoals MINT (onderdeel van modebeurs Modefabriek) bij te wonen. Nu werd ik door Ilse Chang van MyStyle gevraagd of ik een zijden jurkje van Culture Fabric wil reviewen. Hell yeah! Daar hoefde ik niet lang over na te denken! Vandaar vandaag een review over een jurkje van gerecycled zijde van het Nederlandse Culture Fabric.

het gebruik

Het jurkje heeft een zijrits en trek ik over mijn hoofd aan. Door de bijgeleverde ceintuur kan ik lekker veel taille creëren. Super! Het maatje 38 lijkt aan de krappe kant voor mijn heup- en bilpartij. Jammer, meestal vallen de jurkjes wat ruimer. Doordat mijn bovenkant wat smaller is, ben ik bang dat een maat 40 wat te wijd bij mijn buste zit. Maar voor een editor’s look is dit geen probleem.

De halslijn is wat hoger, en daardoor is dit jurkje prima geschikt om op het werk te dragen. Gooi er een paar flinke pumps onder en je bent klaar voor een feestje. In de zomer doet het jurkje het, door zijn lichte stof, prima op een terrasje. Veelzijdig dus!

hoe groen is het?

De jurkjes van Culture Fabric zijn gemaakt van oude sari’s. Welgestelde vrouwen in India dragen een mooie sari soms maar 4 tot 5 keer. Zonde, moet oprichtster Barbara Speet gedacht hebben, en daarom zette ze Culture Fabric op. In het MVO-atelier van de i-did slow fashion movement worden de jurkjes in elkaar gezet. Dubbel groen dus!

Culture Fabric jurkjes van gerecyclede zijden sari's

Culture Fabric jurkjes van gerecyclede zijden sari's

wel kopen omdat…

… je een mooi en uniek jurkje met een goed verhaal in jouw kast wilt hebben!

niet kopen omdat…

… je geen € 189,- wilt betalen voor een kledingstuk.

meer info

Culture Fabric ontwerpt en maakt one-of-a-kind jurkjes van oude sari’s. Doordat er geen gebruik gemaakt wordt van een rol met veel stof, is elk zijden jurkje uniek. Er zijn vier silhouetten voor elke vrouw: het fifties jurkje met ronde hals, korte mouwen en ceintuur (die ik gereviewd heb), het wikkeljurkje met driekwart mouwen en V-hals, het A-lijnjurkje met driekwartmouwen, ronde hals en verhoogde taille en het watervaljurkje met korte mouwen en watervalhals. Alle jurkjes kosten € 189,- en worden gratis en in mooie verpakking verstuurd.

Culture Fabric jurkjes van gerecyclede zijden sari's

Weet jij het verhaal achter jouw kleding? Kledingmerk studio JUX heeft aan elk kledingstuk een kaartje hangen met een code, waarmee je kunt opspeuren wie jouw kledingstuk in elkaar heeft gezet. Ontzettend gaaf!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

One Comment

  1. Ha José,
    Dank voor je fijne recensie van onze jurkjes:) Het jurkje staat je mooi! Jammer he, dat ze 189 euro zijn… helaas is dat het gevolg als je kleding in Nederland wilt laten maken, omdat hier de loonkosten tien tot vijftig keer hoger zijn dat in Oost Europa of Azie. Ook het stuk voor stuk zoeken van de mooie zijden sari’s is erg arbeidsintensief.

    We wensen je veel succes met Green and the Cities, blijf vooral zulke goeie artikelen schrijven als die over vintage!

    Een hartelijke groet, Barbara, CultureFabric

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *