[mystyle review] dr. organic vitamin e lip balm

Mijn lippen zijn mij dierbaar omdat ze goed bij mijn gezicht passen en ze onmisbaar zijn bij zoenen. Zonder soepele lippen kan ik niet leven. Maar ik wil af van de verslavende lippenbalsem in blauwe verpakking . Op zoek naar groene lipverzorging stuitte ik bij De Tuinen op dr. organic lip balm met vitamine e. Ik neem de proef op de som.

De eerste kennismaking was een welkome, want al een week kamp ik met superdroge lippen en mondhoeken die op uitscheuren staan. Geen fijn gevoel dus. Een romantisch tête-à-tête kan ik wel vergeten. All na een dag smeren voel ik de opluchting: mijn lippen voelen aan als nieuw. Heerlijk!

de verpakking

Helaas hebben de balsems bij de kassa niet een eigen rekje en is de stick verpakt in een standaard verpakking. Wel handig omdat ik achterop het kartonnetje de werking kan lezen. Gelukkig is het plastic makkelijk te scheiden en kan ik het afval goed weggooien.

het gebruik

Net als alle sticks moet de lip balm even gebruikt worden om goed te smeren. Maar dan smeert ie ook lekker. Qua “smaak” doet hij mij een beetje denken aan ouderwetse lippenstift.

hoe groen is het?

De naam suggereert dat de producten biologisch zijn. Een keurmerk heeft het product echter niet. Maar dat hoeft nog niet te zeggen dat het product niet bio is, want certificering isduur. Wel zegt de website dat ze ‘ernaar streven biologische ingrediënten te gebruiken. Wanneer een biologisch ingrediënt niet voor handen is, zoeken ze duurzame natuurlijke alternatieven.’ Ook worden er geen proefdieren gebruikt.

wel kopen omdat…

… het meteen je lippen verzorgt.

niet kopen omdat…

… ik toch het gevoel heb dat mijn lippen verslaafd raken.

over mystyle

MyStyle is een groep jongeren die met brutal honesty duurzame producten voor jou test. Van kleding tot gadgets en van eten tot verzorgingsproducten, MyStyle test het voor jou uit. MyStyle is onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat het niet een advertentie of marketingtruc is. Alle reviews en nog veel meer vind je op de Facebookpagina en via Twitter!

Related Post

José de Jong

3 Comments

  1. Zit er paraffine in? Want dat maakt dat het verslavend is. Ik zweer zelf bij de lippenbalsem van Weleda, heb al heel wat bio lippenbalsems geprobeerd maar nog geen betere gevonden! En juist niet verslavend dus heb steeds minder nodig.

    • Nee, paraffine en petroleum-achtige stoffen worden niet gebruikt voor de lippenbalsems. Maar wellicht is het, net als met iedere andere stick, ook wel een beetje het gevoel tussen de oren. Ik ben geen wetenschapper, dus zeker weten doe ik niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *