[mystyle review] een whiskeyvat in de rookoven

Het is winter, en eigenlijk moet je alleen maar denken aan een stoofpotje en een open haard. Als dat nou eens een beetje gecombineerd kan worden? Dat kan! De Jack Daniels briketten en rookhout zijn prima te gebruiken in een rookoven, en dat is weer lekker warm buiten! Maar maken ze ook de belofte van "een mix van caramel, vanille en houtnoten" waar? Je leest het in deze review!

de verpakking

In een mooie doos – het lijkt wel een kerstpakket! – komt de drie kilo zware zak bij mij aan. Wanneer ik de doos opentrek ontdek ik een verrassing; ik krijg er een zakje barbecuesaus bij. Ik ben benieuwd!

het gebruik

Ikzelf ben niet zo’n pyromaan maar met veel tegenzin – not – storten mijn broertje en lief zich op het pakket. Broertje is sinds kort helemaal gek van zelf ambachtelijk koken, dus hij is kritisch over zijn waren. Gelukkig vind hij het idee van Jack Daniels in zijn vlees he-le-maal geen erg vooruitzicht. Helaas kunnen de mannen geen snippertje hout tussen de briketten vinden. Nou, uiteindelijk komen ze er drie tegen. Jammer! Uiteindelijk is er nog een zak Jack Daniels houtsnippers in de rookoven gegaan – lang leve voorraden! – om de boel in lichte laaie te zetten. Gelukkig willen de briketten wel als eenmaal het vuur brandende is. Als een echte pro wordt er nog een bakje water in de oven gedaan (geen droog vlees!) en dan is het wachten… Ik heb nog nooit eerder iets uit de rookoven geproefd (een paling ja, maar dat is appels met peren vergelijken) dus ik heb niet veel vergelijkingsmateriaal, maar wat ik proef is heerlijk. Dat beaamt ook de hele familie die voor dit experiment opgetrommeld is.

een gerookte gekookte ham...

 

... en een gerookte rollade

  Conclusie: je kunt beter de houtsnippers dan de briketten kopen.

hoe groen is het?

De briketten en rookhout zijn van oude Jack Daniels vaten gemaakt. Buiten dat dit effect zou moeten hebben op de smaak is dit een mooie manier van hergebruik!

wel kopen omdat…

… je geen arme bomen wil opofferen om lekker een fikkie voor onder het eten te stoken.

niet kopen omdat…

… je misschien nog naar het tankstation moet om aanmaakblokjes te kopen.

meer info

Deze zak briketten en rookhout van oude Jack Daniels whiskeyvaten heb ik gekocht bij Vuur en rook, de specialist voor ambachtelijk vlees maken voor echte mannen. Deze zak kostte € 14,95 plus verzendkosten (ongeveer € 6,75). Ook staan er heel veel leuke tips op de website van Vuur en rook!
Dit is een artikel in het kader van MyStyle MyStyle is een groep jongeren die duurzame producten en diensten test. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty, wij testen het voor je uit! Alle reviews en nog veel meer vind je op Facebook en Twitter.

Heeft dit artikel je geholpen? ja | nee

 

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *