[mystyle review] fair trade original portemonnee tyre

Mijn oude portemonnee viel bijna uit elkaar, en eerlijk gezegd was ik daar niet rouwig om. Ik had namelijk een paar maanden geleden mijn oog laten vallen op een portemonnee in de Wereldwinkel. Upcycled én fairtrade, de perfecte combi. Een maand lang testte ik deze damesportemonnee.

 

de verpakking

Verpakking? Welke verpakking? De portemonnee ging gewoon zo mee en zat niet in een tasje of plastic, dus er is verder geen sprake van vervuiling of hinderlijke doosjes.

het gebruik

Het was even wennen, deze portemonnee. De indeling was anders dan mijn oude portemonnee, ik voelde me een beetje een huisvrouw met dit type beurs. Doordat hij iets groter is, komt hij wat platter uit. De pasjes zitten namelijk niet bovenop elkaar geperst. Makkelijker in een tas te passen dus. Helaas gaat al het kleingeld wel in één vakje.

Bijkomend voordeel is dat de portemonnee, in mijn ogen in ieder geval, tevens dient als clutch. Mijn telefoon en dr. organic lippenbalsem pasten er makkelijk bij, en wat zou je nog meer nodig hebben op een avondje uit? Bij de Woman in Black editor’s look misstond hij in ieder geval niet.

hoe groen is het?

Met producten van Fair Trade Original en/of de Wereldwinkel weet je altijd wel zeker dat je goed zit. De producenten hebben een eerlijke prijs voor hun producten gekregen. Het leuke aan deze portemonnee is, en dat verraad de naam Tyre misschien wel, dat hij gemaakt is van oude binnenbanden. Erg cool en ook duurzaam, want rubber is bijna niet stuk te krijgen.

wel kopen omdat…

… het een super mooie portemonnee is die je ook als avondtasje kunt gebruiken.

niet kopen omdat…

… rubber niet echt jouw ding is of je € 22,95 net iets te prijzig vindt.

over mystyle

MyStyle is een groep jongeren die met brutal honesty duurzame producten voor jou test. Van kleding tot gadgets en van eten tot verzorgingsproducten, MyStyle test het voor jou uit. MyStyle is onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat het niet een advertentie of marketingtruc is. Alle reviews en nog veel meer vind je op de Facebookpagina en via Twitter!

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *