[mystyle review] fifties schroefoorbellen van vintagestore

Wie vintage sieraden zegt, denkt al snel aan costume jewellery. Back in the days, toen de dames van stand nog glitterend de deur uit gingen, werden dure juwelen doorgaans bewaard in kluizen. De vrouwen droegen doorgaans replica’s van die bling bling, vaak passend bij één outfit of kostuum, (vandaar de benaming), gemaakt van inferieure materialen zoals bakeliet, metaal en plastic. Vandaag de dag is costume jewellery hip and happening en verkoopt bijna elke vintage winkel wel kostuumjuwelen. Vandaar vandaag een MyStyle review over vintage costume jewellery.

Vintage oorbellen zijn vaak super geschikt voor vrouwen die geen gaatjes hebben. Het piercen was in de fabulous fifties niet echt gewoon, dus vaak zijn dit klemoorbellen. Mijn ervaring daarmee is dat de soms zware oorclips na verloop van tijd gaan irriteren. Een dag lang klemoorbellen is voor mij dan ook geen doen, al zullen de zachte oorcliphoesjes die Fabulous Vintage verkoopt wel de pijn verzachten.

Schroefoorbellen was ik al wel eens tegengekomen, maar nog nooit in een leuk exemplaar. Met een upcoming bruiloft 14 februari was ik op zoek naar een roze sierraad om mijn (niet zo little, maar tea length) black dress te spicen naar de “a touch of pink” dresscode. En deze zachtroze druiventrosjes pasten perfect bij mijn idee. En dat ze uit de fifties zijn, past alleen maar des te beter bij mijn jurk!

Door het materiaal (goudkleurig metaal en nepparels) en de techniek (schroefoorbellen) kun je zien dat dit echt vintage artikelen zijn. Uiteraard helpt het design ook wel mee, maar dat kan makkelijk gekopieerd of geïnspireerd zijn.

hoe groen is het?

Het geheel kwam na anderhalve dag al binnen in een schattig klein doosje. De oorbelletjes zaten netjes in een klein kadozakje, en verder zat er nog een handig kaartje voor retour zenden (no way dat ik dat ga doen!) en een schattig retro visitekaartje in. Fijn dat dit gewoon door de brievenbus kon, dat scheelt weer extra rijden met zo’n busje!

het gebruik

Nog voordat de bruiloft plaatsvind, moest ik deze schatjes al in het openbaar dragen. Een high tea met schoonmoeder, -zussen en -oma vond ik de ideale generale. Mijn nieuwste LBD’tje werd helemaal sophisticated met deze schattige oorbelletjes! Niet te subtiel, maar door de pastelkleur ook niet te schreeuwerig. Ik kan niet wachten tot de bruiloft!

VintageStore schroefoorbellen Instagram

meer info

Deze oorbellen heb ik gekocht bij VintageStore. De prijs was € 16,50 inclusief verzendkosten. VintageStore bezorgt tussen 1 en 3 dagen. Goede service dus. Kleding kan eventueel ook gepast worden op kantoor in Tilburg.

Dit is een artikel in het kader van MyStyle Wat is MyStyle? Een groep jonge mensen die met brutal honesty voor jou duurzame producten test. Van kleding tot gadgets en van eten tot verzorgingsproducten. We zijn onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat het niet een advertentie of marketingtruc is. Alle reviews en nog veel meer vind je op de MyStyle Facebookpagina en via Twitter!

Heeft dit artikel je geholpen? ja | ja, en ik ga nu vaker letten op duurzaamheid | nee | anders, namelijk | weet niet

 

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *