[mystyle review] (h)eerlijke cocktail: cosmopolitan

De zomer komt er aan, en wat is dan heerlijker dan in het zonnetje genieten van een cocktailtje? Met je vriendinnen genieten van (h)eerlijke cocktail natuurlijk! Voor MyStyle test José een EcoFab Cosmopolitan – het drankje uit Sex and the City – , maar dan Green and the Cities’ style: met bio wodka, sinaasappellikeur en cranberrysap. Natuurlijk is deze review na veel zorgvuldig én verantwoordelijk testen geschreven…

Ik ben weg van Cosmo’s om twee redenen. Ten eerste obviously omdat dit roze drankje veelvuldig gedronken wordt door Carrie & co in Sex and the City. Daarnaast is dit een cocktail waar je echt van geniet. In tegenstelling tot zoete mixjes zoals een Strawberry Mojito of een Piña Colada heeft de Cosmopolitan een verfijndere smaak die je niet “zo eventjes achterover giet” of als limonade drinkt.

Met het officiële recept – vier delen wodka, twee delen sinaasappellikeur, twee delen cranberrysap en één deel limoensap – ben ik een rondje langs webshops en natuurwinkels gegaan. Voor de alcohol slaagde ik snel bij Sundara. Deze groothandel in wijn en likeuren heeft een mooi aanbod aan fairtrade en biologische sterke drank voor cocktails. Hier kocht ik Utkins U.K. 5 Organic Vodka (€18,30) en Dwersteg Orange Liqueur (€ 20,35). Hierbij kwamen nog wel BTW (totaal € 8,43) en bezorgkosten (€ 8,22) bij. Het cranberrysap, ambachtelijk Terschellinger Cranberry Sap, haalde ik bij De Tuinen voor € 8,69. Let wel op dat je de ongezoete variant koopt! Door het gebrek aan een biosupermarkt in mijn omgeving moest ik voor de limoenen de “gewone” variant kopen.

Met wat lol – de shaker lekt een beetje en wordt daarom in een handdoek gewikkeld – en gemak mix ik de cocktail. En het resultaat is heerlijk! We voelen ons helemaal EcoFab met ons cocktailuurtje voor ons sushi-uitje, en de stemming is dan ook erg gezellig. Een paar dagen later, bij vriendlief thuis, heb ik ook succes met mijn roze appetizer. De sterke drank is misschien duur, maar je kunt zelf het recept aanpassen. Zo vond ik hem bij de eerste poging zelf iets te scherp en deed ik één deel wodka minder in de shaker. Al met al wordt het dus een (h)eerlijke zomer!

Na deze cocktail zin in nog meer (h)eerlijke cocktails? Lees dan het artikel van MyStyle-collega Nynke! Zij reviewde organic rum en maakte daarmee een Mojito en een Piña Colada (zie onder)!

  

Dit is een artikel in het kader van MyStyle Wat is MyStyle? Een groep jonge mensen die met brutal honesty voor jou duurzame producten test. Van kleding tot gadgets en van eten tot verzorgingsproducten. We zijn onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat het niet een advertentie of marketingtruc is. Alle reviews en nog veel meer vind je op de MyStyle Facebookpagina en via Twitter!

Heeft dit artikel je geholpen?
ja | ja, en ik ga nu vaker letten op duurzaamheid | nee | anders, namelijk | weet niet

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *