[mystyle review] h’eerlijke vitaminebommetjes: bio, vegan en faire smoothies

Je kan me zo blij maken met smoothies! Dus toen MyStyle mij vroeg smoothies te reviewen, sprong ik uiteraard een gat in de lucht. Jummie! Ik ben een fan van smoothies omdat het een super makkelijke manier is om al je fruitjes binnen te krijgen, en natuurlijk zijn smoothies ook heerlijk zomers. Bovendien zorgen vitamines voor een goede weerstand. Wat zijn er veel smaken die je kan maken! Na een bezoekje aan mijn dorpssupers in Landsmeer én de biosuper in mijn lief’s Rotterdam wist ik één ding zeker: ik ben er klaar voor!

shoppen bij de lokale supermarkt

Omdat ik eerst wilde kijken hoe makkelijk het is om in je eigen vertrouwde supermarkt bio en faire ingrediënten voor smoothies te kopen, bracht ik een bezoekje aan mijn Deen en C1000. En wat bleek? Diverse fruitsoorten die daar te koop zijn, zijn standaard gecertificeerd fairtrade. Nice! Deen leverde mij een fairtrade mango (€ 1,99), bananen met het Max Havelaar keurmerk (€ 2,02), ananas in blik van Fairtrade Original (€ 1,49) én kokosmelk van datzelfde merk (€ 1,39). Kokosmelk is ideaal voor veganisten die toch iets romigs willen. C1000 was goed voor bio kiwi’s (€ 1,99) en dito sinaasappelsap (€ 1,55). Met deze ingrediënten maakte ik simpel diverse smoothies.

mango, ananas en kokossmoothie – 2 à 3 glazen voor ca. € 1,- per smoothie

½ mango, vier schijven ananas en kokoswater (de dikke room schep je eraf. hiermee kan je vegan slagroom kloppen met wat vanillesuiker)

banaan, kiwi en sinaasappel en chiazaadsmoothie – 2 glazen voor ca. € 0,90 per smoothie

3 kiwi’s, 1 banaan, een scheut (zo’n 150 ml) sinaasappelsap en 2 tl chiazaad (te koop bij de natuurvoedingswinkel)

shoppen bij de bio supermarkt

Toch was ik benieuwd wat de biosuper mij te bieden had. In De Groene Passage, een duurzaam miniwinkelcentrumpje in hartje Rotterdam, scoorde ik bio frambozen (€ 2,99), bananen (€ 0,79) en abrikozen (€2,67). Goed tegen de vrije radicalen en voor een mooie huid!

frambozen, banaan en abrikozensmoothie – 2 glazen voor ca. € 2,60 per smoothie

125 gr frambozen, 3 abrikozen en 1 banaan

Wat een heerlijke smoothies waren dit toch! Sinds kort hoor ik ook veel over groene smoothies met spinazie enzo, dus misschien moet ik dat maar snel eens proberen. In ieder geval kan geen regenbui deze herfst mij nu nog vellen! Welke smoothies drink jij het liefst?

Dit is een artikel in het kader van MyStyle Wat is MyStyle? Een groep jonge mensen die met brutal honesty voor jou duurzame producten test. Van kleding tot gadgets en van eten tot verzorgingsproducten. We zijn onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat het niet een advertentie of marketingtruc is. Alle reviews en nog veel meer vind je op de MyStyle Facebookpagina en via Twitter!

Heeft dit artikel je geholpen?
ja
| ja, en ik ga nu vaker letten op duurzaamheid | nee | anders, namelijk | weet niet

 

Related Post

José de Jong

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *