[mystyle review] mix voor brownies van fair trade original

Het was twee weken geleden. Ik zat middenin de vastentijd tussen Carnaval en Pasen. Maar het enige waar ik aan kon denken was een heerlijk toetje dat één van de hoogtepunten van mijn bezoek aan Praag vorige zomer was: warme brownie met vanille-ijs. Twee weken lang proefde ik in mijn dromen chocola en vanille. Maar gisteravond was het eindelijk zo ver: ik mocht! Met een pak mix voor brownies van Fair Trade Original, een paar dagen eerder gekocht bij Wereldwinkel Vreewijk, ging ik aan de slag.

de verpakking

In het kartonnen pak zit een bakvorm en de mix in een zak. Over de verpakking is niets bekend, dus je ziet niet of het van gerecycled karton gemaakt is.

het gebruik

Het bakken zelf was, om met de woorden van Koffietijd-kok Caspar Bürgi te spreken, supersimpel. Het enige dat ik zelf moest toevoegen was water en margarine (boter leek mij net iets et machtig. Zelf een bakvorm zat – kant en klaar! – in de verpakking. Even mixen en klaar was kees. Het enige wat ik nu nog nodig had was ijzeren geduld, en dat wel 35 minuten lang!

hoe groen is het?

De mix heeft een Max Havelaar keurmerk omdat de cacao en rietsuiker fairtrade gecertificeerd is.

wel kopen omdat…
… je jezelf goed wilt verwennen. En omdat je het hele gezin/huis op iets lekkers wil trakteren.

niet kopen omdat…
… je jezelf niet meer bent als je trek hebt en je jouw omgeving compleet vergeet.

meer info

Mix voor Brownies van Fair Trade Original koop je voor € 2,49 bij de Wereldwinkel. Er is ook een mix voor muffins te koop.

over mystyle

MyStyle is een groep jongeren die met brutal honesty duurzame producten voor jou test. Van kleding tot gadgets en van eten tot verzorgingsproducten, MyStyle test het voor jou uit. MyStyle is onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat het niet een advertentie of marketingtruc is. Alle reviews en nog veel meer vind je op de op de Facebookpagina en via Twitter!

gerelateerde artikelen:
[mystyle review] droogballen van dryerballs
[mystyle review] vonkelwijn van fair trade original

Related Post

José de Jong

2 Comments

  1. Wat leuk om te lezen! Ik heb dit net gevonden via de Twitter account van EEN. Toevallig heb ik mijn vriend een pak cadeau gedaan, hopelijk gaan we snel samen brownies bakken.

    Ik ben wel benieuwd hoe ze smaakten?

    • Ze waren heerlijk smeuïg!! Volgende keer zou ik er zelf nog stukjes chocola in doen, dus dat is een tip voor jou. Enjoy, en laat me weten hoe je hem zelf vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *