[mystyle review] schattige groenblauwe people tree bloemoorstekers

People Tree is zo’n mooi merk die het makkelijk, betaalbaar en fashionable maakt om je fairtrade te kleden. Boegbeelden zoals Emma Watson hebben daar zeker aan bijgedragen! Ik kon ook niet anders dan de schattige bloemoorbelletjes bestellen die ik bij ecowebshop watMooi had gespot. Hierbij een review van mijn nieuwe favo zomerse oorbellen!

In eerste instantie was ik aangetrokken door de kleur. Tussen groen en blauw in, zo’n heerlijke tussenkleur die overal bij past. Maar is dat ook zo? Ik nam de proef op de som.

de verpakking

Zoals alles dat je op internet besteld, komen deze schattige oorbelletjes in een klein pakketje. Gelukkig past deze enveloppe door de bus, anders had ik nog langer moeten wachten! Het is mij niet echt bekend of de verpakking nou heel erg “groen” is, maar ik heb mijn sieraden het liefste heel en al in huis. In het pakketje zit een schattig zakje met daarop het logo van People Tree. Het valt me op dat er in de envelopjes gaatjes zitten. Wanneer ik de steekoorbellen uit de verpakking haal, blijken de stekertjes verbogen. Ook andere post bevat gaatjes. Ieks!

Maar heel lief: ik kreeg een paar dagen later per post een kadootje! Wat een service!

het gebruik

Gelukkig kan ik de oorbellen nog wel indoen, dus ik doe geen moeite om de stekers recht te buigen en vermijd ik hiermee het risico op afbreken. Ze blijken perfect te passen bij een wit zomerjurkje met blauwe bloemen. Joehoe! Maar ook in andere combinaties doen ze het goed. Wat ik zo fijn vind is dat er een steentje in het midden zit. Hierdoor past hij goed bij de andere oorbellen in mijn oorschelp. En doordat hij niet te groot is, hoef ik die andere oorstekers niet uit te doen. Ik ben tevreden!

hoe groen is het?

People Tree gaat alleen voor fairtrade producten. Deze oorbellen zijn gemaakt door TARA projects. Dit is een fairtrade organisatie in Noord-India die al sinds 1995 samenwerkt met het Engelse merk en handwerkers eerlijk loon geeft, zorgt voor een (vak)opleiding en aan gezondheidsomstandigheden werkt. Super groen, zou ik zeggen! En omdat ik deze oorbellen gevonden heb via ShopJeGroen.nl wordt een deel van de CO2-voetafdruk gecompenseerd! Very nice!

wel kopen omdat…

… je een instant blijheidsboost krijgt van deze oorbellen en omdat je hiermee kan karmashoppen.

niet kopen omdat…

… je voor minimalistisch gaat.

meer info

Deze oorbellen kosten € 12,95. Helaas zijn ze alleen nog verkrijgbaar in roze. Via de website van People Tree zelf kan je ze nog wel bestellen.

Dit is een artikel in het kader van MyStyle Wat is MyStyle? Een groep jonge mensen die met brutal honesty voor jou duurzame producten test. Van kleding tot gadgets en van eten tot verzorgingsproducten. We zijn onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat het niet een advertentie of marketingtruc is. Alle reviews en nog veel meer vind je op de MyStyle Facebookpagina en via Twitter!

Heeft dit artikel je geholpen?
ja
| ja, en ik ga nu vaker letten op duurzaamheid | nee | anders, namelijk | weet niet

 

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *