[mystyle review] sophyto cleanser en toner

Zoals jullie weten was ik een maand geleden in Amsterdam te gast bij C. cosmetics and care. Door het interessant verhaal – smeer niets op je gezicht wat je ook niet op zou eten – durfde ik het aan om te gaan detoxen; een maand lang geen cosmetica gebruiken met waarin parabenen, PEG’s en andere potentieel schadelijke stoffen zitten.

Nu, een maand later, kan ik naar de resultaten kijken. Om mijn huid helemaal “schoon” te krijgen gebruikte ik namelijk wel dagelijks de silken cleanser (€ 14,95) en restorative toner (€ 11,95) van Sophyto. Volgens winkeleigenaresse Caroline van Eeuwijk had ik niets nodig naast deze producten.

de verpakking

Het flesje (toner) en de tube (cleanser) zitten in een kartonnen verpakking. Raar, want op zich kunnen ze ook zo mee. Er is niets bekend over de verpakking qua bron en of het van gerecycled materiaal is. Jammer. Helaas ging het flesje van de toner na drie weken kapot in mijn toilettas die in een ingepakte tas zat. Geluk bij ongeluk hadden de wattenschijfjes in mijn toilettas een grote hoeveelheid van de vloeistof opgenomen.

het gebruik

De cleanser was makkelijk op te smeren en de toner haalde alles er goed af. Zelfs mijn mascara ging er met gemak af. Ik hoefde niet hard te schrobben, iets wat ik vaak wel met speciale oogmake-up remover moet.

Helaas is de toner niet voedend genoeg en heb ik na een maand nog steeds een droge huid.

hoe groen is het?

Beide producten zijn gecertificeerd door de Soil Association. Van de cleanser is 93% van de ingrediënten biologisch en van de toner zelfs 99%. Ook zijn ze beiden geschikt voor veganisten.

Wel kopen omdat…
… hij moeiteloos mascara en andere make-up verwijdert.

Niet kopen omdat…
… je huid met deze producten alleen niet genoeg verzorging krijgt en de crème een beetje raar ruikt.

over mystyle

MyStyle is een groep jongeren die met brutal honesty duurzame producten voor jou test. Van kleding tot gadgets en van eten tot verzorgingsproducten, MyStyle test het voor jou uit. MyStyle is onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat het niet een advertentie of marketingtruc is. Alle reviews en nog veel meer vind je op de Facebookpagina en via Twitter!

Related Post

José de Jong

One Comment

 1. Hi Jose,

  Thanks for posting this review on Sophyto. I’m glad you found the cleanser and toner effective. Just one point, though. While we would agree with Caroline that cleansing and toning are the most important steps to ensuring pH balanced, healthy skin, for most people they are not hydrating enough alone and a serum and/or moisturizer would be necessary as well – so you are not alone in feeling this way. I personally use a serum and moisturizer together after cleansing and toning throughout the year!

  Best wishes
  Elspeth
  Product Education,
  Sophyto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *