[mystyle review] vintage kraagje van chatoui

Kraagjes zijn helemaal hot and happening bij onder andere Louis Vuitton. Ik had het gevoel niet achter te kunnen blijven en ging dus op zoek naar een duurzame variant. Bij vintage- en remade-webwinkel Chatoui vond ik talloze kraagjes, van gekantklost tot broderie anglaise en van sneeuwwit tot babyblauw. Het zwarte ronde kraagje really cought my eye.

Hebben, hebben, dacht ik! Na een paar dagen vond ik een enveloppe  met een lief zwart poesje erop gestempeld op mijn deurmat. Ik was benieuwd hoe dat delicate kraagje in deze toch simpele verpakking zat.

de verpakking

Het kraagje zat in de enveloppe in een net plastic gesealed zakje. Wellicht niet de meest duurzame optie, maar aan de andere kant moet a) het kraagje veilig aankomen en had b) anders een speciale postbezorger met de auto een groter pakketje moeten brengen. De beste optie waarschijnlijk dus.

het gebruik

Tja, het gebruik. Dat is me toch wat. Heel leuk, zo’n kraagje. Talloze DIY’s circuleren op het web hoe je het kraagje kan dragen en/of naaien op een shirtje. Fashionista’s pronken op blogs met dit accessoire. Maar in het dagelijks leven maak je met een kraagje toch best wel een statement.

Tot nu toe is het me nog niet gelukt om dit item out in the open te dragen. De enige combinatie die ik zag was met strapless jurkjes, maar wanneer draag je deze met dit koude weer? Bovendien is dit kraagje te strak om op een halslijn te naaien. Best wel een disappointment dus.

hoe groen is het?

Chatoui haalt haar kraagjes van Franse rommelmarktjes. Ik neem dan maar aan dat ze tweedehands zijn, maar het zou wel zonde zijn als blijkt dat ze gewoon “made in taiwan” zijn.

wel kopen omdat…

… je graag een statement maakt en absoluut uniek wil zijn.

niet kopen omdat…

… een grijze muis bent.

meer info

Chatoui verkoopt diverse kraagjes op deze speciale pagina. Mijn kraagje kostte €12,90 en de verzendkosten € 1,95.

Dit is een artikel in het kader van MyStyle MyStyle is een groep jongeren die duurzame producten en diensten test. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty, wij testen het voor je uit! Alle reviews en nog veel meer vind je op Facebook en Twitter.

Heeft dit artikel je geholpen? ja | nee

 

Related Post

José de Jong

One Comment

  1. Wat een schattige kraagjes! Ik ga gelijk een kijkje nemen op de site. Lijkt me leuk om een simpel shirtje wat aparter mee te maken. Een schattig kraagje in plaats van de statement ketting trend. Leuke review xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *