[mystyle review] viva las vega’s kookworkshop

Al een tijdje kook ik eens per week vegetarisch. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Bovendien weet ik soms niet of ik nou wel de juiste voedingstoffen binnenkrijg. Gelukkig hoef ik me daar niet zo’n zorgen om te maken omdat ik de rest van de week (overwegend) “normaal” eet, maar wat tips zijn altijd welkom. Daarom schreef ik mij in voor de Viva las Vega’s Veggie kookworkshop (à raison van € 25,-). Ik had geen idee wat ik moest verwachten. Niet alleen heb ik nog nooit aan een kookworkshop deelgenomen, maar ook heb ik totaal geen kennis van gezond vega koken. Deze culinaire uurtjes zouden me op de weg helpen. Vooraf wist ik al dat het eerste gedeelte zou bestaan uit een informatief gedeelte. De leidsters, twee diëtisten in opleiding, zouden ons wegwijs maken in de wereld van vitamines en andere voedingstoffen. Daarna zouden we zelf aan de slag gaan. Aangekomen bij de Hogeschool van Amsterdam, die een huge kooklokaal ter beschikking stelde, leidt de lift me naar etage vier: de kookstudio. Een lange rij tafels staat al klaar. Ik wordt verwelkomd met een (welverdiende!) beker warme choco. Heerlijk! Al snel druppelen mijn medecursisten binnen. Van student tot 50-plusser en van man tot vrouw: de entourage is zeer divers. De sneeuw zorgt gelukkig voor niet al te veel vertraging. In een korte maar interessante diapresentatie maken de dames van Viva las Vegas duidelijk dat het helemaal niet moeilijk is om alle voedingstoffen binnen te krijgen op een plantaardig dieet. Het vergt wellicht wat meer creativiteit, maar door de juiste soorten voeding te creëeren blijk je meer dan voldoende binnen te krijgen! En nu mogen we aan de slag! In duo’s bereiden we een vijfgangendiner. En wat een menu!

homemade volkoren wraps met linzenhumus en avocado

fish-free sushi salade met shiitake

quinoa-risotto met veggie kaas en bospaddestoelen

parfait van chocomousse en vanille-kokos whipped cream

carrot pie met cream cheese topping

bovendien maakt één duo ook nog wat lekkers voor thuis: coconut showflakes

en een (h)eerlijke glas wijn ging er ook wel in!

De recepten zijn easy peasy. Samen met mijn partner in crime Manna (van Glorious Food by Manna) kook ik de risotto. Quinoa is voor ons beiden nieuw, maar blijkt prima te koken. De chocomousse, geheel mijn verantwoordelijkheid, is in no time klaar. En lekker dat alles smaakt! De belofte een e-kookboek in mijn inbox te vinden bij thuiskomst zit in mijn zak.

mijn partner in crime Manna

Na vijf gangen zit ik stampvol en heb ik de moed om de kou te trotseren. Ter inspiratie krijgen we nog een Vega-map mee, waarmee we in hartje Amsterdam alle vega restaurantjes en cafeetjes kunnen vinden. De snowflakes bewaar ik maar voor een ander moment. Een aanrader!  

met de snowflakes is het thuis nog goedgekomen! ;)

 
Dit is een artikel in het kader van MyStyle MyStyle is een groep jongeren die duurzame producten en diensten test. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty, wij testen het voor je uit! Alle reviews en nog veel meer vind je op Facebook en Twitter.

Heeft dit artikel je geholpen? ja | nee

 

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *