nacht van de duurzaamheid: volgende keer beter!

Donderdagavond was het zo ver: de Nacht van de Duurzaamheid, georganiseerd door Urgenda. Ik was erg benieuwd naar dit spektakel. Sprekers, optredens en een uitverkochte HMH… Dat beloofde wat. Samen met wat mensen van Rank a Brand ging ik naar Amsterdam.

markt vol duurzaamheid

Ondanks een gemiste bus en wat verkeerde metro’s troffen we elkaar voor de concerthal. Na onze jassen gedropt te hebben bij de garderobe en muntjes in te slaan (waarbij ik per ongeluk 50 euro aan muntjes haalde) begon de ronde langs de standjes. Wat een verschillende bedrijfjes en organisaties! Van super zuinige lampen tot driedubbel verantwoorde condooms (Love pack); van alles was er te vinden. We proeften heerlijk plantaardig ijs van Professor Grunschnabel met exotische namen als Fresas del Habanero en Framboise Extase (heerlijk!). Veel leuke kraampjes dus.

gevarieerd programma

Next stop: de concerthal zelf. Er was ons een zeer uigebreid programma beloofd. Maar liefst twee A4-tjes met sprekers en optredens waren bekend gemaakt voorafgaand aan de nacht. Je kon veel zeggen, maar gevarieerd waren de mensen op het podium zeker. Leuke muziek, dat wel. Maar helaas ook wat sprekers die volgens mij niet helemaal wisten wat voor publiek ze voor zich hadden. Ik bedoel, je hoeft ons niet uit te leggen wat duurzaamheid inhoudt en waarom het belangrijk is!?

Voor het podium stond een rij fietsen. Achterop droegen zij naaimachines. Dit was het mobiele naaiatelier. Zeer duurzaam, want: oude fietsen en naaimachines (uit grootmoeders tijd!) maakten een groen naaiatelier waarmee de dames oud zeildoek omtoverden tot prullebakken en schorten. Super! Ook ik moch een fiets bestijgen. Na wat voor mij voelde als een warming-up werd ik aangetikt. Het schort was al klaar!

Helaas was het al weer tijd om mijn laatste bus te halen, dus we verlieten de HMH met de gloednieuwe Duurzame 100 van Trouw en een aantal mooie folders en kortingsbonnen. Volgende keer zeker weer, alleen dan één advies: graag sprekers die weten wie ze voor zich hebben!

Was jij ook bij de Nacht van de Duurzaamheid? Laat me weten hoe jij het vond! Wil je wat meer weten over de actie “Ik spring over”? Bekijk dan hier de filmpjes:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=DJk38iAozw4]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=r8Oq2-QVVOw]

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *