natuurlijke ooglook met dr. hauschka

Een natuurlijke ooglook, is dat mogelijk? Natuurcosmeticamerk Dr. Hauschka zal het zich ogenschijnlijk afgevraagd hebben bij het ontwikkelen van haar oogmake-up. Werken met alleen maar natuurlijke ingrediënten, leidt dat ook tot een mooi resultaat? Ik testte het Eyeshadow Trio en de Volume Mascara voor jullie.

Alle Dr. Hauschka cosmetica zit bomvol verzorgende ingrediënten, zelfs de make-up. Wat dacht je van toverhazelaar, wondklaver, rozenwas en zwarte thee-extract? Kijk, dat smeer ik graag op mijn gezicht!

eerste indruk: de looks zijn super!

Allereerst: wat een mooie verpakking heeft het oogschaduwpalet! Roségoud is anno 2016 nog steeds één van de meest populaire kleuren als het gaat om verpakkingen, dus met deze trend doet Dr. Hauschka goed mee. En dan te bedenken dat de limited edition Eyeshadow Trio een heruitgave uit 2013 is!

In de stylish verpakking vind ik drie kleuren: ‘sparkling nude’, ‘pearly rose’ en ‘matt chocolate’ compleet met een sponsapplicator en een groot spiegeltje. De kleuren lijken intens maar een swatch op mijn onderarm laat zien dat ze perfect zijn voor een every day oog look. Subtiel genoeg voor doordeweeks met een mooi glittertje!

De mascara heeft een vol borsteltje en belooft snel te drogen en de haartjes ultiem te separeren zonder klontjes. Dankzij de smalle opening wordt overtollige mascara afgeveegd en zo zou je een mooi resultaat moeten krijgen. Verrassend is de portachtige geur van de mascara. Ik ben benieuwd en ga aan de slag.

ooglook met het eyeshadow trio en de volume mascara

Zoals ik verwachtte na de swatches zijn de kleuren erg subtiel. Ik begin met de lichtste kleur op het gehele ooglid. Daarna blend ik de zachtroze kleur in mijn arcadeboog en richting het wenkbrauwbot. Met de bruine oogschaduw breng ik meer diepte aan en zet ik subtiel mijn wimperrand aan. De look is mooi “au naturel” maar wel heb ik een beetje last van fall out: de oogschaduw dwarrelt een beetje op mijn jukbeenderen. Niet zo erg, want de Eyeshadow Trio fungeert ook als een soort contouring palet; met de bruine tint kun je shapen, de roze tint doet het prima als blush en de nude kleur fungeert als highlighter. De mascara doet wat het belooft en geeft me langere, iets vollere wimpers zonder klontjes.

en wat vind ik ervan?

Al met al ben ik zeer te spreken over de producten. Ze zijn ideaal voor een make-up look overdag naar het werk. Voor een avondje uit vind ik hem zelf te subtiel, maar hij heeft zijn waarde zeker bewezen. Niet zo gek dat deze limited edition uit 2013 teruggebracht is in de Lente/Zomer 2016 collectie!

Het Eyeshadow Trio kost € 24,95 en de Volume Mascara kost € 18,50. De Dr. Hauschka make-up is te koop bij De Bijenkorf, diverse apotheken, bio- en natuurwinkels en de webshop.

Waarmee maak jij je dagelijks op?

Liefs, José

Dit artikel is eerder verschenen op stoerevrouwen.nl.

Related Post

José de Jong

One Comment

  1. Mooi palette! Jammer dat de kleuren niet héél gepigmenteerd zijn. Past op zich wel bij de ‘natuurlijke look’ maar zou wel leuk zijn als je er meerdere kanten mee op kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *