#nepalquake bewijst dat studio jux ook écht duurzaam is

Studio JUX is zo’n mooi label dat laat zien dat duurzaamheid wel degelijk kan. Want zeggen dat je fairtrade werkt is één ding, maar verhuizen om daadwerkelijk je eigen kledingfabriek aan te sturen is pas écht commitment. Met #mynepalitailerisarockstar geven ze ook nog eens een gezicht aan hun werknemers. Maar waar grote namen zoals H&M nog geen verbeteringen laten zien in de arbeidsomstandigheden (does Bangladesh ring a bell?), laat studio JUX zien wat ethische kleding nou echt is. Het fairtrade kledingmerk startte een crowdfundingactie om de 21 werknemers die slachtoffer werden van de aardbeving in Nepal (25 april) te ondersteunen: #nepalquake.

Communicatie met Nepal verloopt lastig vanwege beperkte stroomvoorziening en beschadigde telefooncentrales. We weten nu dat 20 van de 21 medewerkers veilig zijn, we hebben één iemand nog niet kunnen bereiken. De werknemers die we spraken, hebben schade aan hun woningen. Zes woningen zijn totaal verwoest, net als die van het gezin dat tegenover onze fabriek woont.

Op dit moment hebben de mensen in Nepal behoefte aan basisvoorzieningen als water en eten en in de komende weken aan middelen voor heropbouw en reparatie. We zamelen geld in om onze kleermakers, leveranciers en anderen in de omgeving te steunen in deze moeilijke tijd.

Luister naar wat Carlien Helmink vertelt aan RTL Boulevard (vanaf 9:45):

Op de kaart hieronder zie je waar de fabriek van studio JUX staat in Kathmandu, Nepal:

Wil jij een steentje bijdragen? Ga dan naar de website: studiojux.org/nepalquake. Met de steun die tot nu toe gegeven is, heeft studio JUX een huis kunnen huren waardoor vijf families drie maanden lang onderdak hebben. Laten we hopen dat iedereen snel veilig is!

Liefs, José

——————————————————————————————————————————————————

Update op de Facebookpagina van studio JUX: We have some good news: the last tailor is safe! After a long search we were able to find him. His house is totally destroyed and he and his family need basic emergency goods like food  and blankets. This will be brought tomorrow, thanks to your generous donations!

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *