nieuwe binnenweg: de leukste vintage adresjes in rotterdam!

Met mijn verhuizing een paar maanden geleden ben ik mijn lievelingsstad Amsterdam helaas kwijt. Het pittoreske Zwijndrecht kent, naast de paar kringloopwinkels, niet echt hotspots, dus het is hier zoeken naar EcoFab winkeltjes. Dordrecht stelde me teleur nadat een aantal op het web aangeprijsde vintage winkeltjes verdwenen waren. En in Rotterdam wist ik ook niet waar te zoeken. Maar ik hoorde dat de Nieuwe Binnenweg dé place to be was, dus op mijn vrije zaterdag ging ik op onderzoek uit.

cheap fashion

Met overwegend 80's mode kom ik hier graag even rondneuzen, maar meestal vind ik hier niets. Behalve vandaag. Met een bruiloft in het achterhoofd ben ik op zoek naar een jurk "met een touch of pink". Bij Laura Dols had ik wel een jurk gezien, een zwarte jurk met kokerrok en een roze randje (hello, a touch of pink???), maar online vintage bestellen is een beetje risky. Hier slaagde ik voor een strapless fifties zwarte jurk op kuitlengte. To be continued! Meent 25

sister moon

Sister Moon Rotterdam Nieuwe Binnenweg Ik ben zelf niet zo gecharmeerd van dit winkeltje, maar dat komt vooral dat ik het idee had dat ik vooral nieuwe kleding tegenkwam. Wel leuke kleding hoor, maar dat paste helaas niet helemaal binnen mijn duurzame shopfilosofie (want zolang het vintage is, mag ik maar blijven kopen :P). Nieuwe Binnenweg 89b

vintage footwear

Wat een schoenenparadijs! Hier shop je, very obvious, vintage schoenen, maar ook tassen. Ik heb hier mooie smalle Italiaanse pumps gezien, maar helaas (of misschien maar beter ook) pasten ze mij niet. Maatje 39 is niet heel erg vintage blijkbaar... Bloemkwekersstraat 92

buiten

Ik ben hier niet binnen geweest, maar ik had er al wél van gehoord. Deze bio deli verkoopt heerlijke lunchgerechten. Nieuwe Binnenweg 100

ruby lee and the vintage factory

Dit nieuwe winkeltje is nu al mijn lievelingswinkeltje!  Hier vind je kleding en accessoires die je met recht EcoFab mag noemen, want hier vind je mooie smalle schoentjes, chique tasjes en handschoentjes. Ik kwam ook een super cute wit vestjes tegen met gehaakte schattige kersjes, meloenen en bananen en kniehoge suède laarzen met grote stenen. Hier ga ik zeker vaker heen! Nieuwe Binnenweg 206a

het derde servies

In deze winkel voelde ik me echt als een olifant in een porseleinwinkel. Wat een mooie spulletjes! Hiermee kun je wel tien servieskasten van oma vullen! Van mooie ontbijtserviezen tot porseleinen botervlootjes en kussenslopen, bij Het Derde Servies zul je zeker slagen. Ik was helemaal gecharmeerd van een vierkante theepot met Engels jachttafereel. Alleen, ai, tsja... de prijzen... Nieuwe Binnenweg 208

flowers and pearls

In deze winkel verkopen ze zowel vintage als non-vintage. Ik kan me niet veel meer herinneren van deze winkel, dus ik vrees dat dat genoeg zegt. Nieuwe Binnenweg 224a

arq

Dit adresje kwam ik ook tegen op de Nieuwe Binnenweg. Helaas was het gesloten, maar ik ben wel benieuwd naar vega restaurant! Nieuwe Binnenweg 241

dearhunter vintage

Bij Dearhunter Vintage kun je terecht voor een gehele look, want in hetzelfde pand zit ook een kapper. Helaas verkopen ze hier ook nieuwe kleding, dus je moet je kennis van het herkennen van vintage wel gebruiken wil je voor tweedehandsjes slagen. Eendrachtsweg 55 Heb jij nog EcoFab adres(tips) voor mij? Ik hoor het graag! Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *