mijn nieuwe favo kringloopwinkeltjes

Ken je die euforie wanneer je lekker aan het rondstruinen bent en – opeens – een leuk “nieuw” winkeltje spot? Dat overkwam mij dus laatst in mijn home town. Ik nam Marius mee op een ambitieus rondje wandelen (ik kwam pas ruim twee uur later thuis) en kwam onderweg een schattig klein kringloopje tegen: Hart voor Noord.

hart voor noord

Deze miniwinkel fungeert letterlijk als het hart van dit wijkje. Ik werd ontvangen met koffie (helaas drinkt ondergetekende dit niet) en voelde me meteen welkom. De mensen hier kenden elkaar overduidelijk en er werd gepraat en gelachen. Het assortiment is niet groot maar de prijsjes ook niet. Zeker een winkeltje dat ik vaker zal aandoen!

old made new

Hetzelfde overkwam mij een week ervoor. Nou ja, overkomen is niet helemaal het juiste woord. Ik had een ochtendje de tijd genomen om lekker naar een grote kringloopwinkel een dorp verderop te gaan, maar reed teleurgesteld weg. Iets met een vervelende wegomleiding, m’n auto “illegaal” parkeren bij een bedrijf en geen mooie koopjes… Ik keek nog even op de Kringloop App of er nog meer leuke winkeltjes in de buurt waren en kwam een adres tegen dat mij wel erg bekend voor kwam. Karren maar en kijken dus!

Old made new is precies het tegenovergestelde van de stereotype kringloopwinkel. Het is knus, overzichtelijk en hip, echt een boetiekje. Het aanbod interieurspullen deed me een beetje aan Rivièra Maison denken en my oh my, wat een schoenen! Daarnaast knappen ze ook meubels op en hebben ze een aantal leuke handgemaakte spullen. Ik ging naar huis met een heerlijk kakkerig sjaaltje met pied-de-poule en eenden (die versiert nu de luiertas) en een schattig verhuiskaartje voor mijn broertje en schoonzusje. Zeker een aanrader dus!

Neem een kijkje bij Old Made New:

’t Is eigenlijk niet zo goed voor mijn minimalisren maar ik vind het gewoon zo heerlijk om rond te neuzen en ideetjes op te doen. Wat is jouw favoriete kringloopwinkel?

Liefs, José

Foto: Old Made New

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *