no tuna sandwich spread | recept

Een weekje geleden was ik bij het vegan lunchtentje Daantje Food & Drinks in Dordt en daar at ik me toch iets lekkers: Tonno wrap met een no tuna spread. Echt, het proefde heerlijk naar de zee! Zelf eet ik al tijden geen tonijn meer omdat veel soorten van deze vis overbevist zijn. Dus ik was super blij met deze ontdekking. Eenmaal thuis besloot ik zelf aan de slag te gaan.

Na een korte zoektocht op het wereld wijde web kwam ik op de site van de VeganChallenge een recept tegen met kikkererwten, zeewier en kappertjes en daarmee ging ik aan de slag. Uiteraard gaf ik er mijn eigen twist aan. Hierbij het recept voor no tuna sandwich spread:

no tuna sandwich spread

  • Een potje of blik kikkererwten (zelf weken en koken kan natuurlijk ook), uitgelekt en fijngeprakt
  • 1 norivel, fijngeknipt of vermalen
  • 1 volle theelepel kappertjes, fijn gesneden
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel goede olijfolie
  • 1 afgestreken eetlepel veganaise
  • 1 klein bosje bieslook
  • Het sap van één limoen
  • Naar smaak peper

bereidingswijze

En dan is het simpel: meng alle ingrediënten in een kom en voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Het belangrijkste is het dat je het zeewiervel goed klein maakt, en dit lukt het beste als het norivel droog is. Garneer met nog wat bieslook et voila!

Deze no tuna spread is heerlijk op een sandwich, geserveerd met tomaat en mini-augurkjes. Ook leuk is het om een wrap ermee te besmeren, deze op te rollen en in plakjes aan gasten te serveren in plaats van zalmwraps. Dat kan natuurlijk ook heel leuk in een norivel. Op ’n toastje doet de spread het ook heerlijk. De mogelijkheden zijn legio!

Eet smakelijk!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *