ontbijt met taart! 3x overnight oats met taartsmaak

Het is 11:00 uur en je maag rommelt. Shit, je bent je ontbijt wéér vergeten! Het klinkt misschien onlogisch als “thuismoeder”, maar het ontbijt schiet er bij mij nog wel eens in. Iets met borstvoeding/kolven/werk… Maar ook de working ladies (aka carrièretijgers) vergeten nog wel eens te ontbijten. Met deze drie vegan havermout recepten kijk je uit naar jouw eerste maaltijd van de dag. Geloof me, deze overnight oats met een taartsmaak kun je niet wachten totdat het morgen is!

raspberry cheesecake overnight oats

Bij cheesecake denk je dus niet aan veganistisch maar deze havermoutpap smaakt dus écht naar onze favoriete Amerikaanse taart!

ingrediënten

  • 60 gram havermout
  • 150 ml havermelk
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el limoensap
  • 1 tl limoenrasp
  • 50 gram Fair Trade Original biologische kokosroom
  • 100 gram diepvriesframbozen

Meng alle ingrediënten behalve de kokosroom en frambozen. Laat, voor het verkrijgen van kokosroom, een blik kokosmelk (het liefst van Fair Trade Original, die is lekker romig en stijft goed op) ’s nachts in de koelkast staan. Leg de frambozen op een schaaltje in de koelkast om te ontdooien. Schep de kokosroom uit het blik en meng alles ’s ochtends voor oatmeal deliciousness!

apple crumble overnight oats

Heaven in a bowl!

ingrediënten

  • 60 gram havermout
  • 150 ml havermelk
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl kaneel
  • 1 appel, in stukjes
  • een handje rozijnen

Kook de appel, kaneel en rozijnen in een klein laagje water totdat de appel zacht is. Meng de havermout, havermelk, vanille-extract en de helft van de appelcompote en zet in de koelkast. Bewaar de overige compote in de koelkast. Garneer ’s ochtends de havermout met de resterende appelcompote.

chocolate chip cookie batter overnight oats

Deze havermout met chocoladekoekjesdeeg-smaak is alleen voor de échte chocoholics. Zoet eventueel met een vloeibare zoetmaker naar keuze voor een zachtere smaak.

ingrediënten

  • 60 gram havermout
  • 150 ml havermelk
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl kokosroom
  • 2 tl cacaopoeder
  • 1 el cocoanibs

Schep de havermout, -melk, vanille-extract, kokosroom en cacaopoeder door elkaar en zet in de koelkast. Garneer 's morgens met de cocoanibs.

Ik kan in ieder geval niet wachten tot morgen! Van welke taartsmaak ga jij watertanden?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *