ook nelly.com stopt met bontverkoop!

Het Zweedse online modewarenhuis Nelly.com zal vanaf 1 november 2013 geen echt bont meer verkopen. Dat valt te lezen op modevakwebsite FashionUnited.nl. Eerder beloofde kledingwinkel The Sting al geen pelsdieren meer te verkopen in haar winkels. Naar aanleiding van aanhoudende klachten over de vele bontproducten op Nelly.com heeft Bont voor Dieren in samenwerking met haar Zweedse collega-organisatie Djurens Rätt contact opgenomen met het Zweedse bedrijf. En dat heeft dus resultaat gehad!

Na diverse gesprekken met de directie, inclusief een ‘verhelderende voorlichtingssessie’ over de bontindustrie, heeft Nelly.com voor een bontvrij beleid gekozen.

‘Deze beslissing is in lijn met ons beleid op het gebied van milieu en sociale verantwoordelijkheid”, zo liet Magnus Månsson, CEO van Nelly.com weten. “Vanaf nu gaan we ons focussen op imitatiebont. Een prima alternatief wat ons betreft.’

De kledingstukken van bont of met bont die Nelly.com nog op voorraad heeft, worden nog verkocht tot 1 november 2013. Daarna voert Nelly.com een volledig bontvrij beleid. Als ‘beloning’ komt Nelly.com op de zogenaamde “Bontvrijlijst” van de Bont voor Dieren.

Vind jij het terecht dat Bont voor Dieren winkels oproept te stoppen met bontgebruik en -verkoop?

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *