oscars 2016: de groene loper

Met de Oscars vannacht is het awardseizoen officieel afgesloten. Waar de filmfreaks niet kunnen wachten om te zien wie de felbegeerde gouden beeldjes in ontvangst nemen, gaat het in de media over het algemeen maar over één ding: who are they wearing?

Wat ik zo leuk vind, is dat de sterren award season gebruiken om statements te maken. Leonardo DiCaprio nam de winst van zijn Academy Award aan om klimaatverandering weer eens aan de man te brengen. Vrouwelijk Hollywood grijpt naar duurzame ontwerpers of doen mee aan initiatieven zoals The Green Carpet Challenge (Eco Age) en Red Carpet Green Dress (Suzy Amis Cameron). Daarom leek het me leuk om alle duurzame oscarjurken op een rijtje te zetten!

colin en livia firth in tom ford, laura strambi en vintage

Het echtpaar Firth bezocht dit jaar niet de Oscars zelf, maar bekeek de Academy Awards tijdens het Vanity Fair feestje. Zoals op bijna elke rode loper deden Colin en Livia mee aan The Green Carpet Challenge; Colin droeg zijn “gouwe ouwe” Tom Ford smoking van biologisch wol en Livia schitterde in een rok van gerecycled polyester van Laura Strambi en een vermaakte prom dress als top. Wat een mooi paar!

olivia munn in stella mccartney

Wat een show stopper was deze oranje jurk! Minimalistisch en toch chic. Het ensemble droeg duidelijk de signatuur van Stella McCartney.

lily cole in vivienne westwood

Model Lily Cole staat bekend om haar voorliefde voor duurzame initiatieven. Maar dat eco ook zeker aan fashion gekoppeld kan worden, bewijst ze wel in deze glamourous ball gown van fashion rebel Vivienne Westwood, in samenwerking met Red Carpet Green Dress. De japon was gemaakt van gerecyclede PET-flessen en what a show stopper!

michael fassbender in tom ford

Micheal doet mee met Colin Firth en draagt ook de GCC Tom Ford smoking. Va-va-voem is niet alleen voorbehouden aan de dames!

sophie turner in galvan

De slipdress is here to stay, en Sophie beweest helemaal on trend te zijn in een creatie van het gloednieuwe Londense modehuis Galvan. Ook deze jurk is ontworpen in samenwerking met Red Carpet Green Dress.

Sophie Turner @sophiet wearing Galvan! #RCGD2016 #Oscars #EthicalFashion #Galvan

Een foto die is geplaatst door Red Carpet Green Dress (@redcarpetgreendress) op

liberty ross in haar trouwjurk

Misschien nog wel het mooiste voorbeeld van een groene loper is model Liberty Ross. Zij droeg met trots haar trouwjurk (!) en laat zien dat de beste manier van eco fashion het blijven dragen van mooie stukken. Nou vind ik mijn trouwjurk niet zo wearable dat ik hem morgen uit de kast trek, maar met Liberty in mijn achterhoofd overweeg ik misschien wel om hem te verven voor een mooie gelegenheid (wie weet een anniversary!).

#LibertyRoss is rocking her beautiful wedding dress again at the #VFOscarParty #GreenCarpetChallenge

Een foto die is geplaatst door Eco-Age (@ecoage) op

Naar mijn idee is de rode loper van de Academy Awards dit jaar aardig groen gekleurd. Wat is jullie favoriete look?

Liefs, José

Foto Oscars: Prayitno Photography

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *