parisian chic casual outfit + winactie | GESLOTEN

Hoe ouder ik word – ja mensen, livin’ the twenty-something lifestyle for yet another year – hoe bewuster ik me word van mijn eigen stijl. Trend pieces zijn leuk en al, maar al snel ben je “dat meisje met die fuchsiaroze jurk” in plaats van die tijdloze vrouw die je je van binnen voelt. Daarom ben ik steeds meer bezig om een “effortless” garderobe samen te stellen, en wie doen dat beter dan de Parisiennes? Vandaag stijl ik, in samenwerking met ecowebshop watMooi, hét uniform van de Franse dames – een simpele zwarte skinny en de Bretonse streep – voor een casual look met parisian chic gevoel. Ook geven we een supermooie essential weg, dus lees zeker verder!

Het gestreepte truitje van Armedangels heet Dasha maar is helaas niet meer verkrijgbaar. Gelukkig heeft watMooi nog genoeg andere gestreepte tops in haar webshop! Deze trui is gemaakt van biologisch katoen en is ook onder goede arbeidsomstandigheden geproduceert.

Voor deze look gebruik ik trouwens de skinny jeans Hazen Dip Dry van Mud Jeans. Hij is gemaakt van BCI (Better Cotton Initiative, duurzamer katoen dus) gecertificeerd katoen en is fairtrade geproduceert. Hij heeft een hoge taille, is diepzwart en is lekker stevig. Als nieuwbakken moeder is die hoge taille héérlijk!

casual parisian chic look

Die Franse dames zijn dus experts in eruit zien alsof het ze niet uitmaakt hoe ze eruit zien. Niet helemaal waar dus, want ze denken er wel degelijk over na maar dat laissez-faire zit er van nature in. Oh, en ze houden enorm van comfort.

Daarom kies ik voor deze draagbare outfit voor de casual gympies van Converse. Die van mij zijn tweedehands van de kringloop maar je scoort ze ook “vintage” bij Episode en andere preloved winkels. Met het mooie weer haal ik mijn TOMS zonnebril ook weer tevoorschijn.

win een myomy fold over bag t.w.v. € 169,95 (!)

Ik zei het in het begin van het artikel al: samen met watMooi mag ik iets supertofs weggeven, namelijk de MYOMY fold over bag! Elke vrouw heeft een goede tas nodig die ze zowel voor werk als een goede shopbeurt kan gebruiken. Deze tas, geïnspireerd door de papieren tas die ontwerper Ramon Middelkoop in de tram zag, is gemaakt van fairtrade leer dat ecologisch gelooid is. Door de lange hengsels hang je hem makkelijk over je schouder: ideaal voor de multitaskende vrouw.

Kans maken op deze tas? Ga dan naar Facebook, like greenandthecities.nl én watMooi en tag in het bericht bovenaan de greenandthecities.nl Facebookpagina een vriendin die jij een nieuwe tas gunt. Deze winactie loopt t/m 25 maart 23:59, waarna ik contact opneem met de winnares.

En dat waren ze dan, mijn Parisian chic casual look met het Franse uniform. Hoe zou jij deze outfit stylen?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

2 Comments

  1. Wow, wat een mooie tas <3.
    Ik zou graag meedoen met de winactie, maar ik heb geen Facebook :S.
    Ik volg je nu wel op Bloglovin' (meermyr) want ik vind je outfits mooi :D.

  2. Wat een fantastische winactie! Ik wil al heel lang een tas van myomy😉. Je outfit vind ik ook heel fijn, ik draag ook graag streepjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *