[pfw s/s 14] stella mccartney

Het is weer tijd voor mode! September is traditiegetrouw dé modemaand, en niet alleen vanwege alle modebladen. Alle moderedacteuren, bloggers en fashionista’s trekken met zijn allen de wereld over om modeshows in dé fashion capitals te bezoeken: New York, Londen, Milaan en Parijs. Vorige en deze week staat de Franse hoofdstad centraal. Vandaag een kijkje bij hét boegbeeld voor de vegan en ethical fashion: Stella McCartney.

De show van Stella McCartney droeg weer duidelijk het signatuur van de Beatles dochter: minimalistisch met een tikje vrouwelijkheid. De uitvergrote en rechte silhouetten van vorig seizoen waren ook in haar zomercollectie terug te vinden. Daarnaast waren de luxueuze barokke stoffen uit haar resortcollectie terug in deze collectie.

Nieuw dit seizoen is luchtig. Stella maakte veelvuldig gebruik van transparante stoffen, die van deze collectie echt een zomerse collectie maakten. En als het aan de Britse ontwerpster ligt kiezen we voor een gewaagd decolleté of een kuize hooggesloten top.

Kleurrijk valt deze spring/summer collectie zeker niet te noemen, met kleuren zoals grijs, marineblauw, (bordeaux)rood, beige, roestpaars, donkerbruin, metallic, zwart en wit. De sandalen zijn niet mijn favorieten: ze doen me denken aan mijn opa’s exemplaren.

mijn favoriet!!!

 

Ook van de modellen moest ik smullen. Miranda Kerr lijkt definitief haar engelenvleugels aan de wilgen gehangen te hebben en voor couture te gaan. Neerlands trots, de androgyne Saskia de Braauw, liep ook mee. En wat is een goede show zonder Cara Delevigne?

Ik weet niet hoe draagbaar de “semi-harembroeken meets siguarette pants” en korte klokkende rokken en jurkjes met transparante onderrok zijn, maar de zakelijke jurkjes en broekpakken staan zeker op mijn wishlist! Wat is jouw favoriete look?

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *