phi notes: herbruikbaar notitieboekje

Notitieboekjes: ik ben er gek op. Met van die mooie voorkantjes die ik dan zo mooi mogelijk wil houden (en uiteindelijk niet gebruik omdat ik dat “zonde” vind). Waar ik ook heen ga, ik neem een schrijfboekje mee zodat ik eventuele hersenspinsels neer kan pennen – al krijg ik in dit digitale tijdperk kramp in mijn handen als ik meer dan vijf regels schrijf – en ik niets vergeet. Voor mijn verjaardag kreeg ik het überhippe boekje van PHI Notes. Fiewattus?

Nog niet zo bekend in Nederland (maar als het aan mij ligt duurt dat niet lang meer) is deze sociale onderneming die helemaal gek is van circulair, oftewel: geen afval, cradle-to-cradle of hoe je het ook maar wilt noemen. Daarom ontwikkelden ze een notitieboekje dat keer op keer kunt gebruiken met een speciale pen met vilten gum die jouw schrijfsels wist. Alles is gemaakt van gerecyclede materialen, ook weer zo’n mooi feitje. En als je er klaar mee bent – wat ik me niet kan voorstellen maar daarover straks meer – stuur je alles retour zodat het hergebruikt kan worden. Slordig als ik ben vind ik vooral de feature waarbij je jouw schrijfsels kunt uitgummen het beste, maar er is meer: je kunt jouw aantekeningen namelijk ook inscannen met de bijbehorende app zodat je ze, indien nodig, kunt opslaan. Hartstikke handig voor notulen, tekeningen of wat dan ook! Bovendien doneer je bij de aankoop van een PHI Notes eenzelfde schriftje aan een ontwikkelingsproject. Win-win dus!

‘Using the world’s intelligence, instead of wasting it! Samen naar een circulaire en inclusieve economie.’

Ik heb het boekje nu pas een paar weken in mijn bezit en ik kan niet meer zonder! Niet alleen voel ik me geeky op de juiste manier – gadgets laten je altijd wat slimmer lijken naar mijn idee – maar ook ben ik productiever. Ik merk dat ik het leuker vind om lijstjes te maken, of dat nou inspiratie voor video’s en artikelen is of een to-do-list in het huishouden. Wel merk ik dat, wanneer ik een hele bladzijde met teveel geweld wil schoonmaken, ik wat lichte vlekken overhoud (zoals bij een whiteboard), maar daarbij geldt: oefening baart kunst. Wat mij betreft moet iedereen aan PHI Notes!

De boekjes, van ringbanden tot boekjes met harde kaft, zijn te bestellen via de webshop van PHI Notes. Ter afsluiting wil ik je nog even dit filmpje zien omdat ik zo geloof in dit concept:

Hou jij van gadgets of ben je meer old skool?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *