pom pom shoes diy

Een paar jaar geleden was ik op een schoenenmissie. Niet zomaar een missie, maar een missie die me naar de Bijenkorf op de Dam bracht. Ik was namelijk op zoek naar trouwschoenen en ik was niet van plan te gaan voor de satijnen witte bruidsschoenen die je verder nooit meer aan kunt. In de shoe heaven kwam ik onder andere juweeltjes van ethnic heels tegen van het Britse merk L.K.Bennett. Uiteindelijk viel ik voor something blue en raakten de droomhakken in de vergetelheid. Tot een paar weken geleden.

In een video van YouTuber Anna Nooshin vertelt fashion editor Liesbeth Rasker over haar favoriete schoenen: haar eerste dure paar van L.K.Bennett!

Ik kwijlde helemaal weg bij de beauties, maar een zoektocht op internet leverde mij niets op behalve de naam van dit droompaar: de Parrot Emboided Cotton Point Toe Court uit een collectie ontworpen door Caroline Issa. Niet alleen waren ze er in nude, maar ook in de nog populairdere kleur zwart. Kwijl!!! Helaas overal uitverkocht en nergens second hand te vinden, maar met een nieuwwaarde van £ 250,- toch een beetje out of my league. Daarom leek het me leuk om een DIY te doen!

Schoenen met pompoms zijn all the rage, dus daarom is deze DIY ook helemaal actueel. Overal kom je schoenen met de fluffy balletjes tegen. Het leuke? Ze zijn heel simpel én goedkoop zelf te maken!

wat heb je nodig voor deze pom pom shoes diy?

  • Nude of zwarte stiletto’s met een puntneus (bij voorkeur met een teendecolleté)*
  • Sierbandjes in diverse vormen en kleuren
  • Oude gehaakte kleedjes of kant*
  • Wol in diverse kleuren of kant-en-klare pompons
  • Lijm
  • (Watervaste) stiften

* prima bij de kringloop te scoren!

hoe maak je deze pom pom shoes?

Het grootste werk zit in de kanten bloemen. Als je een oud gehaakt kleedje gebruikt moet je de bloemen voorzichtig los knippen. Ik kan een klein hobbyschaartje aanbevelen! Daarna begint nog zo’n priegelwerkje: het inkleuren van de bloemen. Een tip: leg iets op de ondergrond zodat je niet jouw tafel of bureau onder kliedert! Kies voor vrolijke kleuren passend bij de bandjes en pompoms. Zijn de bloemen af en is de kleurstof niet watervast? Sprayen met watervaste spray is dan echt een must om doorlopen en afgeven te voorkomen!

Heb je gekozen voor wol? Maak dan pompoms volgens deze methode. Vervolgens moet je een beetje spelen met proporties. Kijk welk bandje je waar het mooiste vindt en maak deze vast met goede lijm. Ik koos ervoor om eerst de pompoms te positioneren, daarna de bloem te bevestigen en als laatste de bandjes vast te maken. Maar alles hangt ook een beetje af van de materialen die je gebruikt.

En dan is het tijd om te shinen! Pimp een Little Black Dress met deze vrolijke schoenen, draag ze bij een cropped skinny of maak je zomerse jurkje helemaal af met deze pom pom shoes!

Ben jij al fan van pom poms?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *