pre spring kriebels: alles moet eruit!

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar in dit nieuwe jaar heb ik een beetje last van opruimwoede. De kerstboom en alle kerstversiering (sans de lichtstrengen) zitten achter schot en grendel op zolder en ik maak van de gelegenheid gebruik om meer te reorganizen in onze casa. Wegdoen is soms moeilijk, maar weten dat mijn spullen een mooie nieuwe plek krijgen en ik er ook nog wat aan overhoud maken het afstand doen van materiale zaken een stuk gemakkelijker. Hoe ik deze pre-spring schoonmaak aanpak? Watch and learn!

boekenkast

Boeken, daar heb ik er wel genoeg van. Geen tripje aan de kringloop was vroeger compleet met een (meestal succesvol) bezoekje aan de boekenafdeling met als resultaat een boekenkast waar menig huisbezoeker van onder de indruk is. Denk aan een grote, vierkante Expedit-kast, en dan dubbelzijdig ingericht. Het moge duidelijk wezen: in de loop der jaren heb ik aardig wat boeken gehoarded. But no more! Boeken die ik niet gelezen heb, boeken die er vooral vanwege de prestige staan (zoals Jeroen Krabbé’s Gouden Ei) en boeken met mooie kaften, allemaal gaan ze eruit. De mooie en redelijk recente verkoop ik via bol.com (Marktplaats kan ook, met als voordeel dat je daar geen commissie hoeft te betalen, maar Bol verkies ik omdat ik zeker weet dat alles goed geregeld is en ik daar meer hoop in heb) en anderen gaan (terug) naar de kringloop. Hetzelfde geldt voor DVD’s.

ik pak mijn verkooppakketjes altijd leuk in met oude wegenkaarten of krantenpapier

mijn kledingkast

Kleding en ik, we hebben een haat/liefde verhouding. Sinds mijn zwangerschap heb ik al aardig wat veranderd maar uiteraard is (kleding)stijl een ongoing process. daarnaast heb ik nog aardig wat vintage kleding waar ik niet helemaal afstand van kan doen. De laatste categorie verblijft nu (tijdelijk?) op zolder. Overige kleding (voor zover mogelijk aangezien ik sommige stukken “nodig” heb in verband met borstvoeding) krijgt de simpele Marie Kondo aanpak: does it spark joy, maakt het me gelukkig? Is het antwoord “nee”, dan is de oplossing simpel: weg ermee. Net als bij boeken gaat de niet zo mooie kleding naar de kringloop en hoop ik de mooiere stukken met wat winst van de hand te doen. Vintagy kleding met een Carrie Bradshaw-knipoog zet ik in mijn instashop @carriecloset (tips voor verkopen via Instagram lees je op lauraenjames.com, overige kleding gaat in een zak voor de eerstvolgende kledingruil. En zwangerschapskleding gaat voorlopig even naar een donker hoekje achter/onderin mijn kast. Wie weet…

marius' kledingkast

Ook Marius’ kledingkast is nu en dan nodig aan een update. Veel van onze kleding hebben we overgenomen of geruild en dan vind ik het wel zo netjes om te retourneren wat er nog degelijk uit ziet (en met zo’n kleintje is dat nagenoeg alles). Daarnaast zorgt het updaten van zijn garderobe er ook voor dat ik een beter overzicht heb en dat er geen kleding (ongedragen) blijft liggen. Sommige kleding gaat bij de vorige eigenaren weer de zolder op, anderen hebben een mooi doel waar de babykleertjes heen gaan. De stukken die wij zelf gekocht of als (kraam)cadeau gekregen hebben gaan in een klein koffertje. Als tijdmachine of wie weet voor een ander kleintje later…

superlief deze preloved shirtjes!! 💚 #preloved #tweedehands #duurzaamouderschap #duurzameduedate #flatlay #kraambezoek

Een foto die is geplaatst door José de Jong (@green_and_the_cities) op

Hoe vaak update jij jouw inboedel? En wat doe je met overtollige spullen? Ik ben benieuwd naar jouw plan van aanpak!

Liefs, José

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *