[prinsjesdag 2014] esther ouwehand vindt het dol-fijn

Prinsjesdag is zo’n dag met twee boodschappen. Enerzijds is deze derde dinsdag van september politiek gezien erg belangrijk; in zijn troonrede laat WimLex weten wat de regering voor ons in petto heeft in het nieuwe jaar. Anderzijds is het dè modeshow voor hoeden; de hoedjesparade verslaan de inhoud als het nieuwswaardigheid aankomt. Gelukkig geven sommige dames inhoud aan hun uiterlijk! 

De duurzame dames zijn eigenlijk op één hand te tellen. Net als vorig jaar zetten de dames van de Partij voor de Dieren en Carla Dik-Faber (CU) hun idealen in het spotlicht door middel van hun hoofddeksels en outfits. Maar wat doen zij dit jaar?

Esther Ouwehand (PvdD)doet dit keer een oproep om de gruwelijke walvisjacht en dolfijnenslachtingen te stoppen. Op haar jurk van het eco-merk ArmedAngels is een bebloede harpoen en een dolfijnenvin in roodgekleurd water geborduurd. ‘Stop the killings!’, is op de voorzijde te lezen. De beeltenissen laten een glimp zien van hoe het er jaarlijks aan toe gaat in de baaien van Japan en de Faeröereilanden waar honderden dolfijnen worden afgeslacht.

Een statement geven vind ik persoonlijk geen slechte instelling. Prinsjesdag gaat over de inhoud, en daarom vind ik het mooi om te zien dat de vrouwelijke politici dat doorvoeren in hun outfit. Alleen ben ik wel van mening dat ze geen afbreuk moeten doen aan de traditie. Zolang de outfits er netjes uitzien, prima. Maar deze outfit vind ik zelf te informeel voor een dergelijk evenement. Voor de jaarlijkse BBQ voorafgaand aan het reces, soit, maar voor iets zo officieels vind ik dit niet gekleed genoeg.

Wat vind jij van de outfit van Esther Ouwehand op Prinsjesdag?

Liefs, José

Foto’s: Partij voor de Dieren

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *