[recept] blueberry oatmeal muffins

Vegetarisch eten, voor de één is het met de paplepel ingegoten, voor de ander is het geen gesneden koek. In haar zoektocht een kleinere voetafdruk op de wereld achter te laten maakt  Green and the Cities’ José wekelijks een vegetarisch of veganistisch gerecht. Noemt het een cursus flexitariër voor groentjes. Deze keer blueberry oatmeal muffins. Soms heb je gewoon zin in bakken. Ik in ieder geval wel. Heerlijk, zo burgerlijk koekjes, taarten en cakes uit je eigen oven! En met deze blauwe bessen-havermoutcakejes voel ik me een beetje minder schuldig, want havermout is super gezond! En dat er roomboter en aardig wat suiker in gaat, dat vergeet ik voor het idee dan maar… Hierbij dus mijn recept voor (maaltijdvullende!) blueberry oatmeal muffins.

Blueberry oatmeal muffins

Voor zes muffins (en nog wat deeg om te snoepen)

Ingrediënten

  • 100 gr havermout
  • 250 ml kokend water
  • 125 gr gesmolten roomboter
  • 150 gr basterdsuiker
  • 2 medium eieren
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl suiker
  • 100 gr biologische blauwe bessen
  • en verder is een muffinblik ook wel handig!

Bereidingswijze

Giet het kokende water op de havermout die je in een kom gedaan hebt. Roer en laat 20 minuutjes staan. Verwarm de oven voor op 190°C. Mix ondertussen de suiker door de boter. De suiker lost niet helemaal op, maar dat maakt niet uit. Klopt vervolgens de eieren erdoor. Voeg vervolgens de (gezeefde) meel, bakpoeder, vanillesuiker en zout toe en mix. Ten slotte roer je de havermout en uiteindelijk de bessen door het mengsel. Giet in de muffinvorm en bak in ongeveer 25 minuutjes goudbruin. Heerlijk voor een high tea of een brunch!

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *