[recept] bread and butter pudding poging no. 2

Een jaar geleden maakte ik voor mijzelf bread and butter pudding. Nou ben ik gek op alles wat Brits is, van de mode tot de royals en afternoon tea, dus dit leek me een heerlijk duurzaam recept, want: gemaakt met oud brood. Helaas viel die bakpoging nog wat tegen, met als gevolg dat ik het nooit meer aandurfde. Tot vorige week. De vriezer liep over van oude kapjes die ik bewaarde voor wentelteefjes. Ik besloot dat ik nog één keer een poging waagde en wat ben ik blij, want het was heerlijk! Hierbij mijn recept:

Bread and butter pudding

Voor ongeveer drie porties

Ingrediënten

Zo’n 6 sneetjes en kapjes oud brood
Roomboter
Jam
Kaneel
125 ml slagroom
125 ml melk
3 eieren
Een paar handjes rozijnen
2 zakjes vanillesuiker
2 el suiker
En een cakevorm om het in te bakken

Bereidingswijze

Allereerst: verwarm de over voor op 175 °C. Vet de cakevorm in met boter. Zelf heb ik geen kwastje, dus gebruik ik keukenpapier. Vervolgens besmeer je het brood royaal met boter en jam. Snijd de plakjes in driehoekjes.

Klop de slagroom, melk, eieren, kaneel en suiker door elkaar. Zet de driehoekjes rechtop in de bakvorm, en verdeel tussen elke laag rozijnen. Schenk vervolgens het vloeibare spul erover heen. Bak ruim een half uur af (hou de oven op het einde in de gaten) en smullen maar, want warm is het het lekkerst! En de volgende morgen kun je bij het ontbijt ook nog wel genieten!

Enjoy!

Related Post

José de Jong

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *