recept | if life gives you lemons, make lemonade

Het is al weer een tijdje geleden dat het op tv is, maar af en toe kijk ik nog wel eens Koken met Van Boven terug. Er zaten zulke mouthwatering gerechten bij dat ik er helemaal happy van wordt! Eén recept heb ik inmiddels uitgeprobeerd en ik ben er zo blij mee dat ik hem graag met jullie deel! 

Ingrediënten

#homemade ginger lemonade to be #diy #kokenmetvanboven #tobecontinued

Een foto die door green_and_the_cities is geplaatst op

  • 2 duimlengtes verse gember
  • het sap van 1 citroen
  • ca. 1½ liter lauwwarm water
  • 200 gram honing
  • ¼ theel. gist
  • 1 schone petfles met 1½ liter inhoud

Bereidingswijze:

Rasp de gember op een fijne rasp tot pulp. Doe dat in een kom en roer het citroensap erdoor. Giet een deel van het lauwwarme water erbij en roer de honing en de gist erdoor tot het wat oplost (hoeft niet helemaal). Giet alles door een trechter in de petfles en vul de fles bij met het water tot circa 5 cm onder de rand.

Laat het nu zeker 12 uur op kamertemperatuur staan. Net zo lang tot de fles keihard voelt. Dan is het goed gaan gisten. Laat het anders nog even staan, maar doe dit maximaal 48 uur. Zet de fles dan gelijk in de koelkast om koud te worden. Wees voorzichtig met het losdraaien van de dop! Je kunt voor het uitschenken de drank door een theezeefje schenken: de pulp zit vooral in de eerste twee glazen, maar vies is het niet, je kunt het ook gewoon opdrinken.

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *