[recept] koffielikeur maken is ontzettend makkelijk!

Voor Fairminds mocht ik onlangs koffiebonen uittesten. Aangezien ik fan ben van alles met koffiesmaak behalve koffie besloot ik om ein-de-lijk eens een recept uit een oud Fair Trade Original kookboekje, With Love; Alles over koffie, voor koffielikeur te maken. Het wachten was lang, want al zei het recept dat 3 dagen genoeg waren om de smaak te laten trekken, ik besloot toch om het goedje nog wat langer te laten staan. En ik moet zeggen: in tegenstelling tot mijn eerder gemaakte limoncello was dit een succes! 

Koffielikeur

Voor ongeveer 300 ml

Ingrediënten

40 gr koffiebonen 100 gr kandijsuiker 3 zakjes vanillesuiker 300 ml jonge jenever Een gesteriliseerde glazen fles (ik heb een oud sapflesje van de Appie gebruikt)

Bereidingswijze

Zeef de bonen voor gebruik om de kleine stukjes en eventueel gruis te verwijderen. Doe de kandijsuiker onderin de fles (die je door uitkoken kan steriliseren), strooi de vanillesuiker eroverheen en voeg de koffiebonen toe (met een stuk bakpapier kun je een trechter maken om de bonen in de fles te krijgen). Schenk dan (door een trechter) de jenever erbij. Goed sluiten en schudden maar. En nu komt het harde werk: wachten! Fair Trade Original espresso koffiebonen koffielikeur Maak jij wel eens zelf likeur? Ik ben benieuwd naar jouw recepten!

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *