recept | meatless monday: kliekjesquiche

Restjesquiche
RestjesquicheJe kent het vast wel: je hebt nog wat restjes in de koelkast staan, maar wat moet je daar nou mee maken? Ik sta in ieder geval wel eens voor dit vraagstuk. Soms wil je die kliekjes het liefste weggooien, maar eten in de prullenbak doen is zóo zonde! Even bladeren door Het nieuwe kliekjesboek van Puck Kerkhoven gaf me weer helemaal inspiratie voor het verwerken van mijn overschot aan dicht-bij-de-datum-eieren en restje crème fraîche: quiche!

Wat heb je nodig voor de basis?

- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooit - ongeveer 3 eieren - eventueel een crème fraîche - een beker melk En verder lekker er doorheen zijn - zongedroogde tomaatjes, in reepjes - een ui, in halve ringen en kort aangebakken - maar ook restjes zoals boontjes, erwtjes, broccoli of andere groente en stukjes koud vlees Ook handig: een quiche- of een springvorm!

Hoe maak je kliekjesquiche?

En dan is het simpel. Bekleed de vorm met de bladerdeeg. Dat kan door ze te laten overlappen, maar ook door alle plakjes op elkaar te leggen, dit uit te rollen en hiervan één grote deeglap te maken. Net wat jij wilt. Verdeel de uien en vulling over de bodem. Klopt de zuivel los met naar smaak peper en zout en schenk dit over de vulling totdat dit zo ongeveer onder staat. Is nog niet alles bedekt? Klop dan nog een ei los met wat melk en vul aan. En dan mag alles ongeveer een half uurtje in de oven. Restjesquiche Bon appetit! Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *