recept | meatless monday: vega(n) wraps

Vega(n) wrap
Als je niet weet wat je moet maken, dan maak je... wraps! Zo ging het bij mij in ieder geval laatst. Ik stond in de super en ik had géén idee wat ik nou weer moest koken. And when in doubt... Dan grijp je natuurlijk terug naar een gouwe ouwe. In mijn geval zijn dat wraps. Ideaal omdat je daarin weer ideaal kliekjes kan verwerken en omdat het niet cheap ass smaakt maar wel lekker goedkoop is. Vandaar mijn recept voor de altijd succesvolle wraps! Ik had nog wat doperwtjes, crème fraîche en spitskool over, dus dat was weer een heerlijke aanvulling.

Voor de basis heb je nodig:

- een blik bruine bonen - een blik tomaten op sap of een pak passata (ongeveer 500 g) - een paar teentjes knoflook - een ui in ringen - 1 of 2 tuinkruidenbouillonblokjes - naar smaak sambal - naar smaak paprikapoeder - naar smaak peper

En voor de wraps:

- 400 gr volkoren of meergranen bakmix - 250 ml lauwwarm water - 3 à 4 el olijfolie Mix alle ingrediënten voor de wraps in een schaal. Dek af met een natte doek en laat een half uurtje rusten. Fruit de ui met geperste knoflook. Voeg de bonen en tomaten toe en breng op smaak met de kruiden en sambal. Laat lekker pruttelen totdat de saus goed ingedikt is. Maak eventueel wat dikker met maizena. Rol van het deeg 4 wraps. Bebloem eventueel om plakken te voorkomen. Bak ze stuk voor stuk in een droge koekenpan. Buen provecho! Vega(n) wrap Liefs, José  

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *