Rabarber is, denk ik, één van de meest vergeten groenten. Vraag je aan iemand of hij of zij wel eens rabarber gegeten heeft, en waarschijnlijk trekt diegene dan een vies gezicht. In de supermarkt zou je de roodgroene dikke stelen ook waarschijnlijk niet herkennen als iets heerlijks. Toch is rabarber zeker de moeite waard als toetje of tussendoortje! Daarom vandaag een recept voor rabarber-appelcompôte met rozijnen.
Van april t/m juli kun je de stelen in elke super kopen.
Rabarber-appelcompôte met rozijnen
Twee mooie porties
Ingrediënten
Drie stelen rabarber, schoongemaakt en in blokjes gesneden
Eén appel, ontdaan van schil en klokhuis en in blokjes gesneden
Een paar handjes rozijnen
Kaneel
Basterdsuiker naar smaak
Bereidingswijze
Kook de appelstukjes en kaneel vijf minuutjes in een bodempje water. Voeg dan de rabarber en rozijnen toe en voeg eventueel nog wat water toe. Na een kwartiertje tot een half uurtje is alles letterlijk tot moes gekookt. Voeg eerst wat suiker toe (ja, anders denk je dat het mislukt is!) en proef dan. Eventueel nog op smaak brengen met suiker en kaneel. Laat afkoelen. Nog een beetje warm is hij het lekkerste. Eet smakelijk!