[recept] tricolore pizza

Afgelopen vrijdag was ik in a hurry én had ik ontzettende trek (want; alleen kindjes in Afrika hebben honger), dus in de supermarkt was ik niet echt gemotiveerd om gezond te koken. Ik sloot met mezelf het compromis door “zelf” en pizza te maken, maar dan met een kant-en-klare bodem (binnen acht minuutjes klaar!) wel veggie én delish, en dus besloot ik zelf een tricolore pizza te maken met mozzarella, zongedroogde tomaatjes en pesto. Mijnes is ietsjes well done omdat ik tegelijkertijd kookte/douchete/scheerde, dus de tomaatjes mogen net een klein kleurtje hebben. Omdat er niets gegaard wordt, is het helemaal afhankelijk van jouw smaak.

Tricolore pizza met zongedroogde tomaatjes, pesto en mozzarella

Ingrediënten

  • Kant-en-klare pizzabodem
  • Eén bol mozzarella
  • Ongeveer acht zongedroogde tomaatjes
  • Pesto naar smaak (een aantal theelepeltjes)

Bereidingswijze

Dit is easy peasy: trek de mozzarellabol uit elkaar en verdeel dit heerlijk over de bodem. Snijd de tomaatjes in brede reepjes en verdeel dit, net als de pesto, over de bodem en mozzarella. Nu even in de oven (volgens mij zei de verpakking van de bodem 8 minuten bij 200°C en 6 minuten bij 220°C) en buon appetito! Wat is jouw favoriete pizza?

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *