[recept] vega italiaanse macaronitaart

Het samenwonende en getrouwde leven is niet alleen maar saai en voorspelbaar. Want laatst kwam lief opeens met een receptje uitgescheurd uit een gratis kooktijdschrift: macaronitaart. En met vriend F te eten leek dit ovengerecht het perfecte gerecht om op tafel te zetten. Ovengerechten zijn namelijk ideaal omdat je ze ’s middags kan voorbereiden en dan zowel de (perfecte) gastvrouw als kokkin kan zijn! En een variatie op de “gewone” pasta is altijd welkom.

vega italiaanse macaronitaart

heerlijk voor drie á vier personen

ingrediënten

325 g vezelrijke/volkoren macaroni 2 el olijfolie 400 g Italiaanse roerbakmix 200 g champignons in plakjes of kwarten 4 eieren 100 ml (soja) kookroom 175 g pittige geraspte kaas 1/2 courgette in dunne plakjes 2 tomaten in dunne plakjes verder zijn een springvorm en bakpapier handig

bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C (160 voor de heteluchtoven), bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkant in met margarine of olie. Kook de macaroni al dente zoals op de verpakking staat. Bak de roerbakmix en champignons in de olie kort aan. Neem de wokpan van het vuur en meng de macaroni erdoor. Mix de eieren, room en kaas in een schaal en roer dit door het macaroni-groentemengsel. Schep dit mengsel in de springvorm en druk aan. Verdeel de tomaten en courgettes dakpansgewijs en in cirkels over de taart. Bak circa 25 minuten en buon appetito! Wat is jouw favo vega(n) pastagerecht? Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *