[recept] vega mie met chinese kool, shiitake en ei

Vegetarisch eten, voor de één is het met de paplepel ingegoten, voor de ander is het geen gesneden koek. In haar zoektocht een kleinere voetafdruk op de wereld achter te laten maakt  Green and the Cities’ José wekelijks een vegetarisch of veganistisch gerecht. Noemt het een cursus flexitariër voor groentjes. Deze keer wokken met ei en paddenstoelen als vleesvervangers. Met grote regelmaat, bijna elke week dus, wordt er morrend van mijn vega/vegan maaltijd gegeten. Maar deze keer wees mams mij zelf op dit recept in het blaadje van Deen. Mijn laatste wokpoging was niet erg geslaagd, dus ik was verbaasd dat ze het nog een keer aandurfde. Maar zulke verzoekjes moet je niet afslaan!

Vega mie met Chinese kool, shiitake en ei

Heerlijk smullen voor drie personen

Ingrediënten:

Vier mienestjes Wokolie 2 tenen knoflook, geperst 1 el verse gember, geraspt 200 gr shiitakes in plakjes 1 (rode) paprika in stukjes Een halve Chinese kool in reepjes 2 el ketjap manis (of een andere sojasaus) 2 el sherry 3 eieren

Bereidingswijze:

Kook de mie zoals de verpakking aangeeft. Doe een goede scheut wokolie in de pan en fruit hierin de knoflook en gember. Voeg na een minuutje de shiitakes en het witte, harde gedeelte van de Chinese kool toe. Als deze lekker gebakken zijn, ongeveer 3 minuutjes later, voeg je het groen van de kool en de paprika’s toe. Laat de Chinese kool al smorend slinken. Laat de mie uitlekken. Voeg deze toe aan de groenten, samen met de ketjap en sherry. Bak van de eieren een omelet. Volgens het recept wordt deze mooi dun, maar de mijne rees toch echt wel! Als de jouwe wel dun is, rol hem dan op als een pannenkoek en snijdt deze in plakjes. Dit kun je mooi bovenop de opgemaakte borden verdelen (of gewoon in reepjes door het geheel scheppen).

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *