recept | vegan chocoshake

Ik kan me voorstellen dat wanneer je vegan gaat, je sommige dingen super mist. Cheesecake is misschien we mijn absolute favorite zuivelgerecht en dat zou ik echt super missen! Maar iets anders wat ik (op zijn tijd) ook heerlijk vind  is een chocolade milkshake. Gelukkig kwam ik in het kookboek Eerlijk Eten een recept tegen voor een chocoshake die niet alleen zuivelvrij is, maar ook nog eens een not so guilty pleasure èn boordevol gezonde ingrediënten!

Not so guilty vegan chocoshake

Voor twee volle longdrink glazen

Ingrediënten:

  • Eén banaan, gepeld en in plakjes
  • Een halve avocado
  • 150 gr bevroren blauwe bessen
  • 250 ml amandeldrink
  • 1,5 el cacaopoeder
  • snufje zeezout
  • snufje kaneel

En dan is het heel simpel. Laat de bessen even ontdooien. Doe alvast alle ingrediënten, behalve de amandeldrink, in een blender of (net zoals ik in een hoge maatbeker) en pureer tot een gladde puree. Voeg nu de amandeldrink toe en het genieten kan beginnen! Dit is echt een heerlijke vegan chocoshake boordevol gezonde ingrediënten die heerlijk is als toetje, na het sporten of gewoon op een warme zomerse dag (dus laat de zon maar komen)!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *