[recept] vegan courgettesoep

Soep is zo’n heerlijk gerecht als je niet wee twat je moet koken. Met het warme weer en geïnspireerd door een soepgesprek met vriendin N. wist ik dat ik mijn ouders ging verrassen met courgettesoep. Een jaar geleden maakte ik al een variant die nog niet helemaal goed aansloeg, maar met dit recept van Lisette Kreischer’s Ecofabulous koken in alle seizoenen wist ik dat ik succes zou hebben.

Vegan courgettesoep à la Veggie in Pumps

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 750 ml groentenbouillon
  • Handje basilicum (ik gebruikte basilicum uit zo’n knijptube)
  • 75 gr verse spinazie
  • Zeezout en versgemalen peper
  • Komijnzaad naar smaak (minstens een el)
  • Soja(slag)room
Verder heb je een grote pan en staafmixer of blender nodig

Bereidingswijze

Was de courgettes en snijd ze in plakjes. Kook de bouillon en voeg de kruiden, courgettes en spinazie (eventueel in gedeeltes) toe. Kook dit tien minuutjes op halfhoog vuur. Pureer vervolgens en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over kommen of glazen en maak met de room een mooi druppelpatroon. Serveer met Turks brood en smeersels. Klaar is kees! Meer over Lisette en haar werk, zoals haar vegan cupcakebedrijfje Rosie and the Cupcake Factory en haar diverse kookboeken zoals NON*FISH*A*LI*CIOUS, vind je op haar website.

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *