[recept] vegan gevulde courgettes

[recept] gevulde courgette
[recept] gevulde courgetteMijn moeder maakte vroeger met regelmaat gevulde courgettes. Wat een feestje om te zien! Daarom vond ik het ook leuk om dit later voor mijn lief te koken. Alleen: het was zo jammer dat er zoveel vocht (vet) vrijkwam uit het gehakt. Daarom greep ik mijn donderdagse vega kookbeurt aan om te experimenteren en er een vleesvrij alternatief voor te verzinnen. En het resultaat is een combi van voordelen: vleesvrij en een stuk minder vet. Mission accomplished!

Gevulde courgette

Voor circa drie personen [recept] gevulde courgette  

Ingrediënten

Twee courgettes Een ui Een bakje vegetarisch gehakt Een paprika Kruiden naar smaak, zoals peper & zout en paprikapoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op ongeveer 200°C. Was de courgettes en snij het steeltje en kontje (minimaal) af. Halveer in de lengte en hol uit met een lepel. Leg met de holling naar boven in een ovenschaal of braadslede. Bewaar het vochtige vruchtvlees, dit doe je zo door het mengsel. Snijdt de paprika en snipper het uitje. Meng alle kleine ingrediënten en vul hiermee de courgettes. Na ongeveer twintig minuutjes in de oven zijn de courgettes klaar. Prik in de courgette om te checken of het vruchtvlees gaar is. Lekker met rijst!

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *