[recept] vegan linzensoep
boordevol groenten

Dat soep een hele echte maaltijd kan zijn, daar wil mijn lief nog niet helemaal aan. Ja, aangevuld met brood en smeerseltjes kan het nog wel, maar soep is toch eigenlijk een voorgerecht? Echt niet dus! Om dit te bewijzen maakte ik een zeer voedzame (en lekkere!) soep, namelijk de favo onder de vega’s vanwege zijn rijkheid aan ijzer: linzensoep. Mede dankzij een oud kookboekje van de hartstichting die ik van mijn oma kreeg maakte ik dit voedzame soepje en wat bleek: boordevol vezels en dus hartstikke vullend!

vegan linzensoep boordevol groente

Wat is jouw favoriete maaltijdsoepje?

P.S.: Je kunt prima meer koken en invriezen, dan heb je meer plezier! Lang leve restjes :)

Liefs, José

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *